Tuno karpačio (carpaccio)
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- tunas: 240 gramų
- Padažui:
- apelsinai: 1
- itin tyras alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- balzaminis actas: 1 arbatinio šaukštelio
- jūros druska
- pipirai
- šviežia kalendra: 2 valgomųjų šaukštų
- kalendros sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia suvyniojame tuną į foliją ir sušaldome, kad šis taptų kietas.2. Tada sumaišome sutarkuotą pusės apelsino žievę ir jo sultis su aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais. Pridedame smulkintos kalendros ir grūstų sėklų.
3. Tuomet supjaustome tuną popieriaus plonumo griežinėliais, išdėliojame lėkštėje ir užpilame padažu.
4. Likusią apelsino pusę supjaustome plonai ir papuošiame patiekalą. Lepinamės!
Raktažodžiai:
apelsinai, tunas, tuno karpaco, karpacio, itin tyras alyvuogių aliejus, balzaminis actas, jūros druska, šviežia kalendra, kalendros sėklos, pipirai
Tuno karpačio (carpaccio)
Tuno sevičė (ceviche)
Raudonųjų kopūstų salotos su obuoliais ir gervuogėmis
Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais
Gaivios salotos su kepta lašiša
Makaronai su kreminiu tuno padažu
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Lašišos karpačio Kūčių vakarinei
Juodųjų serbentų limonadas
Tuno mišraine įdaryti kiaušiniai
Keptuvėje kepta lašiša su citrusinėmis salotomis
Tuno tartaras su avokadu, mangu ir laimo padažu
Vištiena su apelsinais
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Cezario salotos su krevetėmis
Lašišos / žuvies / krevečių tako (tacos) sevičė su čipotle padažu-majonezu
Senovinis šašlykų receptas su actu
Pica su tunu
Silkė su pomidorais
KEPTA ANTIENOS KRŪTINĖLĖ SU APELSINŲ PADAŽU
Tuno salotos - per 15 minučių (sveikas receptas)
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
Kokteilis Mimoza - Mimosa
Kepta antienos krūtinėlė su apelsinų padažu