Tuno karpačio (carpaccio)

Kategorija: Žuvies patiekalai


Tuno karpačio (carpaccio)

Paskelbė:
06 Kovo 2023

Ingredientai


  • tunas: 240 gramų
  • Padažui:
    • apelsinai: 1
    • itin tyras alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • balzaminis actas: 1 arbatinio šaukštelio
    • jūros druska
    • pipirai
    • šviežia kalendra: 2 valgomųjų šaukštų
    • kalendros sėklos: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia suvyniojame tuną į foliją ir sušaldome, kad šis taptų kietas.
2. Tada sumaišome sutarkuotą pusės apelsino žievę ir jo sultis su aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais. Pridedame smulkintos kalendros ir grūstų sėklų.
3. Tuomet supjaustome tuną popieriaus plonumo griežinėliais, išdėliojame lėkštėje ir užpilame padažu.
4. Likusią apelsino pusę supjaustome plonai ir papuošiame patiekalą. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: