Tuno karpačio (carpaccio)
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
Ingredientai
- tunas: 240 gramų
- Padažui:
- apelsinai: 1
- itin tyras alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- balzaminis actas: 1 arbatinio šaukštelio
- jūros druska
- pipirai
- šviežia kalendra: 2 valgomųjų šaukštų
- kalendros sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia suvyniojame tuną į foliją ir sušaldome, kad šis taptų kietas.2. Tada sumaišome sutarkuotą pusės apelsino žievę ir jo sultis su aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais. Pridedame smulkintos kalendros ir grūstų sėklų.
3. Tuomet supjaustome tuną popieriaus plonumo griežinėliais, išdėliojame lėkštėje ir užpilame padažu.
4. Likusią apelsino pusę supjaustome plonai ir papuošiame patiekalą. Lepinamės!
Panašūs receptai
Tuno karpačio (carpaccio)
Tuno sevičė (ceviche)
Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais
Lašišos karpačio Kūčių vakarinei
Keptuvėje kepta lašiša su citrusinėmis salotomis
Cezario salotos su krevetėmis
Silkė su pomidorais
Lašišos / žuvies / krevečių tako (tacos) sevičė su čipotle padažu-majonezu
Tuno tartaras su avokadu, mangu ir laimo padažu
Silkė su vyšniniais pomidorais
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
LAŠIŠA SU PANKOLIAIS