Lašišos karpačio Kūčių vakarinei

Kategorija: Žuvies patiekalai


Lašišos karpačio Kūčių vakarinei

Paskelbė:
20 Rugpjūčio 2022
Kai pradeda artėti šventės, aš pradedu eksperimentuoti su receptais Kūčių vakarui. Labai seniai svajojau išmėginti lašišos karpačio ir štai jis, pagaliau pagamintas ir labai pavykęs. Mūsų šeimai labai patiko ir nusprendėme, kad tikrai pakartosime per Kūčias. Būtinai pasigaminkite ir Jūs!



Ingredientai



  • šviežia lašiša: 400 gramų
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • druska
  • pipirai
  • balzamiko actas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • mažieji kaparėliai: 1 didelio šaukšto

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia lašisos gabaliuką įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite maždaug 30-40 minučių.
2. Po to išimkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite.
3. Paskui išėmę lengvai sustingusią lašišą supjaustykite ją kaip įmanoma plonesniais griežinėliais bei sudėliokite į lėkštę.
4. Viršų pabarstykite druska ir pipirais, taip pat pašlakstykite gausiai citrinos sultimis bei balzamiko actu. Druskos bei citrinos sulčių nepagailime.
5. Įdedame į šaldytuvą maždaug 15 minučių, o tuomet patiekiame į stalą. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: