Tuna melt - keptas sumuštinis su tunu ir sūriu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Tuna melt - keptas sumuštinis su tunu ir sūriu

Paskelbė:
05 Birželio 2022
Man pasidarė labai įdomu, o koks yra pats mėgstamiausias jūsų sumuštinis? Man pačiai asmeniškai vieną mylimiausią išsirinkti būtų gana sunka, bet į TOP 3 favoritus garantuotai patenka tuna melt - fantastiškas traškios sviestinės duonos, ryškaus skonio įdaro ir besilydančio sūrio derinys. Sūris čia labiausiai tinka, jo tiek daug... Tiesiog puiku! Tai fantastiškas variantas sotesniems pusryčiams arba greitiems pietums. Ypač tinka tomis dienomis, kai net galvoti nesinori apie salotas ir kitus sveikus patiekalus, o norisi save palepinti. Gi kartais to taip kiekvienam reikia. ?



Ingredientai



  • tunas savo sultyse: 1 didelės skardinės (160 gramų)
  • smulkiai kapotas salieras: ~1,5 valgomojo šaukšto
  • smulkiai kapoti raudonieji svogūnai: ~0,5-1 valgomojo šaukšto
  • majonezas: 1,5 valgomojo šaukšto
  • dižono garstyčios: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • lydytas čederio sūris: 6 lapelių
  • brioche duona: 4 riekių
  • pomidorai: ~0,5 (galima ir nedėti)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia tuną nusunkite, sudėkite į dubenį ir didesnius gabalus susmulkinkite šakute.
2. Prie tuno suberkite susmulkintus salierus, svogūnus, dėkite mėgstamą majonezą, garstyčias, pagardinkite pipirais ir druska. Gerai viską išmaišykite.
3. Tuomet įkaitinkite keptuvę arba kontaktinį grilį.
4. Pasiruoškite sumuštinius - brioche riekę nuklokite 1,5 lapelio čederio, tada dėkite tuno masės. Jeigu naudosite pomidorą, atpjaukite jo 2-3 plonus griežinėlius ir dėkite ant tuno.
5. Dar kartą užklokite 1,5 lapelio čederio sūrio ir uždenkite rieke duonos.
6. Kepkite sumuštinius, kol sūris išsilydo, o duona gražiai apskrunda.
7. Kontaktinio grilio atveju naudokite kepimo popierių ir smarkiai nespauskite viršaus, kad nepabėgtų įdaras.
8. Jeigu naudosite keptuvę, kepkite sumuštinį ant vidutinės kaitros, uždengę dangčiu, po kelias minutės iš kiekvienos pusės. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: