Tuna melt - keptas sumuštinis su tunu ir sūriu
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Man pasidarė labai įdomu, o koks yra pats mėgstamiausias jūsų sumuštinis? Man pačiai asmeniškai vieną mylimiausią išsirinkti būtų gana sunka, bet į TOP 3 favoritus garantuotai patenka tuna melt - fantastiškas traškios sviestinės duonos, ryškaus skonio įdaro ir besilydančio sūrio derinys. Sūris čia labiausiai tinka, jo tiek daug... Tiesiog puiku! Tai fantastiškas variantas sotesniems pusryčiams arba greitiems pietums. Ypač tinka tomis dienomis, kai net galvoti nesinori apie salotas ir kitus sveikus patiekalus, o norisi save palepinti. Gi kartais to taip kiekvienam reikia. ?
1. Pirmiausia tuną nusunkite, sudėkite į dubenį ir didesnius gabalus susmulkinkite šakute.
2. Prie tuno suberkite susmulkintus salierus, svogūnus, dėkite mėgstamą majonezą, garstyčias, pagardinkite pipirais ir druska. Gerai viską išmaišykite.
3. Tuomet įkaitinkite keptuvę arba kontaktinį grilį.
4. Pasiruoškite sumuštinius - brioche riekę nuklokite 1,5 lapelio čederio, tada dėkite tuno masės. Jeigu naudosite pomidorą, atpjaukite jo 2-3 plonus griežinėlius ir dėkite ant tuno.
5. Dar kartą užklokite 1,5 lapelio čederio sūrio ir uždenkite rieke duonos.
6. Kepkite sumuštinius, kol sūris išsilydo, o duona gražiai apskrunda.
7. Kontaktinio grilio atveju naudokite kepimo popierių ir smarkiai nespauskite viršaus, kad nepabėgtų įdaras.
8. Jeigu naudosite keptuvę, kepkite sumuštinį ant vidutinės kaitros, uždengę dangčiu, po kelias minutės iš kiekvienos pusės. Skanaukite!
Ingredientai
- tunas savo sultyse: 1 didelės skardinės (160 gramų)
- smulkiai kapotas salieras: ~1,5 valgomojo šaukšto
- smulkiai kapoti raudonieji svogūnai: ~0,5-1 valgomojo šaukšto
- majonezas: 1,5 valgomojo šaukšto
- dižono garstyčios: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- lydytas čederio sūris: 6 lapelių
- brioche duona: 4 riekių
- pomidorai: ~0,5 (galima ir nedėti)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tuną nusunkite, sudėkite į dubenį ir didesnius gabalus susmulkinkite šakute.
2. Prie tuno suberkite susmulkintus salierus, svogūnus, dėkite mėgstamą majonezą, garstyčias, pagardinkite pipirais ir druska. Gerai viską išmaišykite.
3. Tuomet įkaitinkite keptuvę arba kontaktinį grilį.
4. Pasiruoškite sumuštinius - brioche riekę nuklokite 1,5 lapelio čederio, tada dėkite tuno masės. Jeigu naudosite pomidorą, atpjaukite jo 2-3 plonus griežinėlius ir dėkite ant tuno.
5. Dar kartą užklokite 1,5 lapelio čederio sūrio ir uždenkite rieke duonos.
6. Kepkite sumuštinius, kol sūris išsilydo, o duona gražiai apskrunda.
7. Kontaktinio grilio atveju naudokite kepimo popierių ir smarkiai nespauskite viršaus, kad nepabėgtų įdaras.
8. Jeigu naudosite keptuvę, kepkite sumuštinį ant vidutinės kaitros, uždengę dangčiu, po kelias minutės iš kiekvienos pusės. Skanaukite!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
tunas, salieras, sumustinis, majonezas, svogunai, garstycios, druska, pipirai, suris, cederio suris, duona, pomidorai
Panašūs receptai

MAKARONAI SU TUNU IR KONSERVUOTAIS KUKURŪZAIS

Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais

Rūkytos lašišos tartaras su avokadais

DARŽOVIŲ SALOTOS SU TUNU IR AGUONŲ UŽPILU

Tuno sevičė (ceviche)

Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos

LABAI SKANUS TUNO PYRAGAS - TORTAS SU BATONU IR KIAUŠINIAIS

Sumuštiniai su tunu, salieru, obuoliu ir poru

Labai skanus sumuštinis su silke, mangais ir paprika

Pilno grūdo duonos sumuštinis su grūdėta varške ir lašiša

Tuno karpačio (carpaccio)

Žuvies kotletai su sūriu, kepti keptuvėje