FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šį lašišos kepimo būdą folijoje (orkaitėje) man parodė draugė, sakė kad bus labai skanu. Ir galiu drąsiai pasakyti, kad ji tikrai nemelavo. Mūsų šeimai taip patiko, kad dabar lašišą beveik visada šitaip ir kepame. Viskas itin paprastas, o rezultatas tarsi prabangiame restorane. Jeigu norite nuostabaus lašišos recepto, tai Jūs jį ką tik atradote. Pamėginkite. :)
1. Pirmiausia lašišos filė nuplauname po šaltu vandeniu bei nusausiname.
2. Atkerpame nemažą gabalą folijos, kad žuvį būtų galima suvynioti labai tvirtai bei sandariai.
3. Tuomet apibarstome lašišą druska, baltaisiais bei juodaisiais pipirais ir ganėtinai stambiai supjaustytais rozmarinais.
4. Toliau filė apdedame plonais griežinėliais supjaustyta citrina, svogūnu bei suberiame susmulkintas česnako skilteles.
5. Po to į foliją su lašiša įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską sandariai suvyniojame.
6. Maždaug 15 minučių kepame iki 230 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Neperkepame, nes žuvis neteks dalies sulčių.
7. Galiausiai serviruojame naudodamos žuviai skirtą mentelę.
8. Garnyrui galime patiekti savo mėgstamų daržovių. Skanaus!
Ingredientai
- lašišos: 1-1,5 kilogramo
- juodųjų pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
- baltųjų pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
- rozmarinų: 1 valgomojo šaukšto
- citrinų: 1
- raudonųjų svogūnų: 0,5
- česnako: 8 skiltelių
- alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
- druskos: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lašišos filė nuplauname po šaltu vandeniu bei nusausiname.
2. Atkerpame nemažą gabalą folijos, kad žuvį būtų galima suvynioti labai tvirtai bei sandariai.
3. Tuomet apibarstome lašišą druska, baltaisiais bei juodaisiais pipirais ir ganėtinai stambiai supjaustytais rozmarinais.
4. Toliau filė apdedame plonais griežinėliais supjaustyta citrina, svogūnu bei suberiame susmulkintas česnako skilteles.
5. Po to į foliją su lašiša įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir viską sandariai suvyniojame.
6. Maždaug 15 minučių kepame iki 230 °C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Neperkepame, nes žuvis neteks dalies sulčių.
7. Galiausiai serviruojame naudodamos žuviai skirtą mentelę.
8. Garnyrui galime patiekti savo mėgstamų daržovių. Skanaus!
Raktažodžiai:
kepta lasisa, lasisa, zuvis, patiekalai su lasisa, vakariene, lasisa orkaiteje, druska, rozmarinai
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
Indiškai kepta lašiša
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Česnakinė lašiša orkaitėje
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
UŽKANDĖLĖS SU LAŠIŠA
DUONIUKŲ UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA
Gaivios salotos su kepta lašiša
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS
Lašišos iešmeliai
Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti
Sriuba su porais ir lašiša
ŽUVIES SUKTINUKAI
Krepšeliai su lašiša
LAŠIŠOS IR BROKOLIŲ APKEPAS SU BULVĖMIS
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Gardi mišrainė su rūkyta lašiša
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Kiaušinienė su lašiša ir špinatais