Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais

Kategorija: Žuvies patiekalai


Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais

Paskelbė:
09 Lapkričio 2022
Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais puikiai tinka ne tik vakarienei, kai labai norisi save palepinti, bet ir fantastiškai tinka kaip užkandis šventiniam stalui. Mano draugų kompanijoje yra žmonių, kurie tikrai nemėgsta tuno, bet paragavę šio patiekalo, visi labai gyrė ir net sakė, kad nuo šiol valgys jo daug daugiau. Tad skubu dalintis taip išgirtu receptu ir su Jumis visais. 



Ingredientai



  • Tuno tartarui:
    • žalias tunas: 200 gramų (galima naudoti ir lašišą)
    • druska
    • šviežiai malti pipirai
    • alyvuogių aliejus
    • avokadai: 0,5 didelio
    • citrinos sultys
    • pomidorai: 1 didelio
    • smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto
    • lašišos ikrai: 1 valgomojo šaukšto
  • Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • sezamo aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • skrudintos sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia tuną supjaustome kubeliais. Įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, įberiame druskos, pipirų ir išmaišome.
2. Avokadą supjaustome kubeliais. Įpilame šlakelį citrinos sulčių, druskos ir išmaišome.
3. Pomidorą kelias sekundes palaikome įmerkę į karštą vandenį. Perliejame šaltu vandeniu, nulupame odelę, padaliname į keturias dalis, pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais.
4. Padažui visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.
5. Kulinarinio žiedo pagalba suformuojame tartarą. Pirmą sluoksnį dedame pomidorų, antrą - avokadų, trečią - tuno. Papuošiame svogūnų laiškais ir ikrais. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: