Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais puikiai tinka ne tik vakarienei, kai labai norisi save palepinti, bet ir fantastiškai tinka kaip užkandis šventiniam stalui. Mano draugų kompanijoje yra žmonių, kurie tikrai nemėgsta tuno, bet paragavę šio patiekalo, visi labai gyrė ir net sakė, kad nuo šiol valgys jo daug daugiau. Tad skubu dalintis taip išgirtu receptu ir su Jumis visais.
1. Pirmiausia tuną supjaustome kubeliais. Įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, įberiame druskos, pipirų ir išmaišome.
2. Avokadą supjaustome kubeliais. Įpilame šlakelį citrinos sulčių, druskos ir išmaišome.
3. Pomidorą kelias sekundes palaikome įmerkę į karštą vandenį. Perliejame šaltu vandeniu, nulupame odelę, padaliname į keturias dalis, pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais.
4. Padažui visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.
5. Kulinarinio žiedo pagalba suformuojame tartarą. Pirmą sluoksnį dedame pomidorų, antrą - avokadų, trečią - tuno. Papuošiame svogūnų laiškais ir ikrais. Skanaujame!
Ingredientai
- Tuno tartarui:
- žalias tunas: 200 gramų (galima naudoti ir lašišą)
- druska
- šviežiai malti pipirai
- alyvuogių aliejus
- avokadai: 0,5 didelio
- citrinos sultys
- pomidorai: 1 didelio
- smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto
- lašišos ikrai: 1 valgomojo šaukšto
- Padažui:
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- sezamo aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
- druska
- skrudintos sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tuną supjaustome kubeliais. Įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, įberiame druskos, pipirų ir išmaišome.
2. Avokadą supjaustome kubeliais. Įpilame šlakelį citrinos sulčių, druskos ir išmaišome.
3. Pomidorą kelias sekundes palaikome įmerkę į karštą vandenį. Perliejame šaltu vandeniu, nulupame odelę, padaliname į keturias dalis, pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais.
4. Padažui visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.
5. Kulinarinio žiedo pagalba suformuojame tartarą. Pirmą sluoksnį dedame pomidorų, antrą - avokadų, trečią - tuno. Papuošiame svogūnų laiškais ir ikrais. Skanaujame!
Raktažodžiai:
tunas, druska, pipirai, avokadass, tartaras, tuno tartaras, aliejus, pomidorai, svogunu laiskai, ikrai, sojos padazas, sezamo seklos
Tuno tartaras su avokadu, mangu ir laimo padažu
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais
Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
Tuna melt - keptas sumuštinis su tunu ir sūriu
Greita užtepėlė su rūkyta skumbre ir ikrais
Tuno salotos - per 15 minučių (sveikas receptas)
Sūdytos skumbrės tartaras
Makaronai su kreminiu tuno padažu
Tuno sevičė (ceviche)
Mišrainė arba užtepėlė and duonos: tunas su kukurūzais ir majonezu
Tuno salotos - per 15 minučių
Žirnelių humusas
Gardžios tuno salotos
KEPTAS SUMUŠTINIS SU TUNU IR SŪRIU
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių stalui, tiek kasdieniniam stalui
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
Makaronai su tunu
Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
Kitokios tuno salotos - mišrainė su kukurūzais ir paprikomis
Makaronai su tunu ir pesto
Krevečių salotos su pomidorais, gražgarstėmis ir avokadais
Greitai pagaminami makaronai su tunu ir pievagrybiais
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi