Šventinis dvieju žuvų terinas
Kategorija: Žuvies patiekalai
Man šis žuvų terinas labai patinka. Jis įspūdingas ir savo skoniu, ir savo išvaizda. Ganėtinai panašų receptą išmėginau prieš daug metų, radusi angliškame recepte, bet per metus jį ištobulinau, kad šeimai patiktų daug labiau ir būtų priimtinesnis lietuviškam skoniui. Dabar esu tikra, kad patiks visiems žuvies mėgėjams. ;)
1. Pirmiausia pailgą kepimo formą išklojame su kepimui skirtu popieriumi.
2. Atpjauname nuo lašišos papilvės 6-8 plonas juosteles ir jas įtiesiame viduje įstrižai į vieną pusę bei įstrižai į kitą. Juostelių galus sujungiame.
3. Susmulkintą svogūną apkepame iki geltonumo svieste.
4. Tada batono riekeles (arba manų kruopas) sudedame į 2 skirtingus dubenis bei užpilame po lygiai grietinėle.
5. Sumalame pradžioje sterko file bei batoną. Jeigu naudosite manus, juos paliekame dubenyje į kurį malsime žuvį.
6. Tuomet sumalame lašišos file ir batoną. Į dubenius sudedame po kiaušinį, druskos bei pipirų. Į sterko faršą įberiare krapų.
7. Tada viską gerai atskiruose dubeniuose išmaišome.
8. Į formą atsargiai sudedame sterko faršą ir jį išlyginame.
9. Po to ant viršaus tolygiai sudedame lašišos faršą ir taip pat išlyginame jo paviršių. Likusias juosteles virš faršo užlenkiame į faršo vidų.
10. Formą su žuvies terinu įstatome į didesnį indą pripildytą iki pusės verdančio vandens.
11. Teriną kepame prieš tai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių. Iškeptą teriną atvėsiname.
12. Uždedame lėkštę ant kepimo formos ir ją apverčiame.
13. Nuimame pradžioje metalinę kepimo formą, o paskui atsargiai ir kepimo popierių.
14. Teriną patiekiame su majonezu sumaišytu su susmulkintais marinuotais agurkais. Lepinamės!
Ingredientai
- sterko filė: 450 gramų
- lašišos arba upėtakio filė: 450 + 100 gramų
- svogūnai: 1
- lydytas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- grietinėlė: 200 gramų
- batonas: 2 riekelių (arba 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų manų kruopų)
- kiaušiniai: 2
- smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
- malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pailgą kepimo formą išklojame su kepimui skirtu popieriumi.
2. Atpjauname nuo lašišos papilvės 6-8 plonas juosteles ir jas įtiesiame viduje įstrižai į vieną pusę bei įstrižai į kitą. Juostelių galus sujungiame.
3. Susmulkintą svogūną apkepame iki geltonumo svieste.
4. Tada batono riekeles (arba manų kruopas) sudedame į 2 skirtingus dubenis bei užpilame po lygiai grietinėle.
5. Sumalame pradžioje sterko file bei batoną. Jeigu naudosite manus, juos paliekame dubenyje į kurį malsime žuvį.
6. Tuomet sumalame lašišos file ir batoną. Į dubenius sudedame po kiaušinį, druskos bei pipirų. Į sterko faršą įberiare krapų.
7. Tada viską gerai atskiruose dubeniuose išmaišome.
8. Į formą atsargiai sudedame sterko faršą ir jį išlyginame.
9. Po to ant viršaus tolygiai sudedame lašišos faršą ir taip pat išlyginame jo paviršių. Likusias juosteles virš faršo užlenkiame į faršo vidų.
10. Formą su žuvies terinu įstatome į didesnį indą pripildytą iki pusės verdančio vandens.
11. Teriną kepame prieš tai įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 40 minučių. Iškeptą teriną atvėsiname.
12. Uždedame lėkštę ant kepimo formos ir ją apverčiame.
13. Nuimame pradžioje metalinę kepimo formą, o paskui atsargiai ir kepimo popierių.
14. Teriną patiekiame su majonezu sumaišytu su susmulkintais marinuotais agurkais. Lepinamės!
Raktažodžiai:
žuvis, file, sterko file, lasisa, upetakis, lasisos file, upetakio file, batonas, krapai, terinas
Patys skaniausi orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
ŽUVIES SUKINUKAI
Sūrio skrebučiai
Užtepėlė su lašiša
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
KALAKUTIENOS JUOSTELĖS SU FETA IR PROVANSO DARŽOVĖMIS
ŽUVIES SUKTINUKAI
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Morkų ir silkės užtepėlė
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos