Orkaitėje kepta žuvis su perlinėmis kruopomis, svogūnais ir pievagrybiais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Mano namuose žuvies patiekalų privalo būti pagaminta bent vieną kartą į savaitę. Ir kas kartą stengiuosi pabandyti kažką naujo ir nebandyto. Šį kartą visai naujai su perlinėmis kruopomis. Tikrai patiko, skanu, gana greitai ir be jokių riebalų.
1. Pirmiausia keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną.
2. Kai jau svogūnas suminkštėja, dėkite sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kol morkos suminkštėja.
3. Tada sumaišykite su virtomis perlinėmis kruopomis.
4. Po to į kepimo indą dėkite kruopų bei daržovių mišinį, pagardinkite druska ir pipirais.
5. Jūros lydeką (galima pakeisti ir kita mėgstama žuvimi) išvalykite, nuvalykite žvynus, nupjaukite pelekus ir supjaustykite gabaliukais.
6. Dėkite ant kruopų.
7. Uždenkite folija ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.
8. Paskui nuimkite foliją ir dar pakepkite maždaug 5 minutes. Skanaukite!
Ingredientai
- virtos perlinės kruopos: ~200 gramų
- morkos: 2 (vid. dydžio)
- svogūnai: 1
- pievagrybiai: ~6-8
- jūros lydekos: 2 nedidelės
- druska: pagal skonį
- malti pipirai: pagal skonį
- aliejus: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną.
2. Kai jau svogūnas suminkštėja, dėkite sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kol morkos suminkštėja.
3. Tada sumaišykite su virtomis perlinėmis kruopomis.
4. Po to į kepimo indą dėkite kruopų bei daržovių mišinį, pagardinkite druska ir pipirais.
5. Jūros lydeką (galima pakeisti ir kita mėgstama žuvimi) išvalykite, nuvalykite žvynus, nupjaukite pelekus ir supjaustykite gabaliukais.
6. Dėkite ant kruopų.
7. Uždenkite folija ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.
8. Paskui nuimkite foliją ir dar pakepkite maždaug 5 minutes. Skanaukite!
Raktažodžiai:
kruopos, perlines kruopos, svogunai, zuvis, morkos, pievagrybiai, lydekos, druska, pipirai, aliejus
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
žuvienė su perlinėmis kruopomis
Paprasta žuvienė su perlinėmis kruopomis iš lašišos rinkinio
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Grybų sriuba su sorų kruopomis
Žuvis - lydeka drebučiuose su daržovėmis
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Perlinių kruopų košė su bulvių tarkiais
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Pieniška perlinių kruopų sriuba
Vegetariški cepelinai su daržovių įdaru
Tobulas cukinijų apkepas su sūriu
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Aštri cukinijų sriuba
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
KEPTI VARŠKĖČIAI SU MANŲ KRUOPOMIS