Svieste keptas vilkšeris su cukinija, karamelizuotais svogūnais ir feta

Kategorija: Žuvies patiekalai


Svieste keptas vilkšeris su cukinija, karamelizuotais svogūnais ir feta

Paskelbė:
04 Spalio 2022
Šį kartą - vilkešeris. Anksčiau nebuvau susidūrusi su šia žuvimi, dėl to nelabai žinojau ko iš jos tikėtis, tad kepiau pačiu paprasčiausiu (bet tikrai ne prasčiausiu) būdu, kuris dar niekada nepavedė kepant žuvį - naudojamas tik sviestas, aliejus, druska, pipirai ir žolelės. Taip kepti galite absoliučiai visas šviežių žuvų filė, bent jau man būtent taip atsiskleidžia tikrasis žuvies skonis. Tad belieka tik pasirūpinti įdomesniu garnyru ir turėsite beveik šventinį patiekalą. Rekomenduoju išbandyti ir jums. 



Ingredientai



  • šviežia vilkešerio filė su oda: 2 (be žvynų)
  • alyvuogių aliejus
  • sviestas: gabaliuko
  • druska
  • maltų pipirų mišinys
  • raudonėliai
  • citrinos sultys: iš 0,5 vieneto
  • svogūnai: 1
  • rudasis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • balzamiko actas: 5 valgomųjų šaukštų
  • cukinijos: 1
  • fetos sūris: 100-150 gramų
  • šviesi puri duona: 4-5 riekelių (tiks bagetti, ciabata, focaccia)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausiai įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Karamelizuojame svogūnus: žiedais supjaustytus svogūnus sudedame į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kepame ant vidutinio karštumo ugnies, kol pagels ir suminkštės, tuomet įdedame cukrų, supilame balzaminį actą ir maišydami kepame ant silpnos ugnies, kol actas sutirštės ir virs švelniai karameliniu. Išimame svogūnus iš keptuvės.
3. Cukiniją supjaustome kubeliais ir apkepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais maždaug 3-4 minutes - kol švelniai pagels.
4. Apkeptą cukiniją sumaišome su karamelizuotais svogūnais ir sudedame į alyvuogių aliejumi pašlakstytą skardą. Sudedame kubeliais supjaustytą duoną, pabarstome fetos sūriu ir džiovintomis žolelėmis (tinka raudonėliai, bazilikai, čiobreliai).
5. Kepame orkaitėje maždaug 15 minučių - kol cukinija suminkštės, o duona apskrus.
6. Kol orkaitėje kepa garnyras, iškepame žuvį - į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų įdedame gabalėlį sviesto.
7. Sviestui išsilydžius, dedame žuvies filė oda į apačią, pabarstome druska, pipirais, raudonėliais ir kepame maždaug 2 minutes - kol oda švelniai apskrus, tada apverčiame ir pakepame dar 2 minutes.
8. Prieš pat kepimo pabaigą apšlakstome citrinos sultimis. Svarbiausia žuvies neperkepti, kad neišsausėtų - žuvį imame iš keptuvės, kai tik ji pabals ir lengvai apskrus, priklausomai nuo filė storio, turėtų pakakti maždaug 2-3 minučių iš kiekvienos pusės.
9. Patiekdami galime paskaninti balzamiko padažu, taip pat šalia galite padėti citrinos griežinėlių. Skanaus!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: