Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais

Kategorija: Žuvies patiekalai


Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais

Paskelbė:
01 Vasario 2022
Lašiša su ryžiais, morkomis ir citrina kepama folijos vokelyje - tai nuostabus patiekalas mėgstantiems žuvį ir sveiką mitybą. Toks pasirinkimas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Būtinai išmėginkite.


Ingredientai


  • lašiša: 2 gabaliukų (vieno svoris ~150 gramų)
  • greito paruošimo ryžiai: 1 stiklinės
  • morkos: 0,5 stiklinės (supjaustytos arba sutarkuotos)
  • citrininiai pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti)
  • vištienos sultinys: 1,25 stiklinės
  • citrinos: 2 griežinėlių (~7 mililimetrų storio)
  • aliejus

Recepto paruošimas



1. Orkaitę įkaitiname iki 230 laipsnių temperatūros.
2. Sultinį užviriname. Ryžius supilame į verdanti sultinį, sumažiname kaitrą iki minimumo ir troškiname maždaug 5 minutes (ryžiai sugers visą sultinį).
3. Į ryžius suberiame supjaustytas arba sutarkuotas morkas. Išmaišome.
4. Pasiruošiame du folijos lapus - 30x45 centimetrų dydžio ir sutepame juos aliejumi.
5. Lašišos filė perpjauname perpus, kiekvieną padedame į folijos gabaliuko vidurį.
6. Pabarstome prieskoniais ir svogūnais, ant viršaus uždedame citrinos griežinėlius.
7. Aplink kiekvienos lašišos filė gabaliuką sudedame ryžius su morkomis.
8. Folija iš visų pusių kraštų ir uždarome, sujungiame kraštus. Padarome taip, kad viršuje išliktų tarpas, per kurį cirkuliuos šiluma.
9. Tuomet žuvį su visa folija perdedame į kepimo skardą.
10. Kepame lašišą su ryžiais orkaitėje maždaug 15-20 minučių, priklausomai nuo dydžių gabaliuko.
11. Po to folijos vokus su visa lašiša dedame į pasirinktas lėkštes.
12. Viršutinėje kiekvieno voko dalyje padarome kryžminį pjūvį. Atsargiai atidarome foliją, bet patiekalo lauk neišimame. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: