Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Lašiša su ryžiais, morkomis ir citrina kepama folijos vokelyje - tai nuostabus patiekalas mėgstantiems žuvį ir sveiką mitybą. Toks pasirinkimas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Būtinai išmėginkite.
1. Orkaitę įkaitiname iki 230 laipsnių temperatūros.
2. Sultinį užviriname. Ryžius supilame į verdanti sultinį, sumažiname kaitrą iki minimumo ir troškiname maždaug 5 minutes (ryžiai sugers visą sultinį).
3. Į ryžius suberiame supjaustytas arba sutarkuotas morkas. Išmaišome.
4. Pasiruošiame du folijos lapus - 30x45 centimetrų dydžio ir sutepame juos aliejumi.
5. Lašišos filė perpjauname perpus, kiekvieną padedame į folijos gabaliuko vidurį.
6. Pabarstome prieskoniais ir svogūnais, ant viršaus uždedame citrinos griežinėlius.
7. Aplink kiekvienos lašišos filė gabaliuką sudedame ryžius su morkomis.
8. Folija iš visų pusių kraštų ir uždarome, sujungiame kraštus. Padarome taip, kad viršuje išliktų tarpas, per kurį cirkuliuos šiluma.
9. Tuomet žuvį su visa folija perdedame į kepimo skardą.
10. Kepame lašišą su ryžiais orkaitėje maždaug 15-20 minučių, priklausomai nuo dydžių gabaliuko.
11. Po to folijos vokus su visa lašiša dedame į pasirinktas lėkštes.
12. Viršutinėje kiekvieno voko dalyje padarome kryžminį pjūvį. Atsargiai atidarome foliją, bet patiekalo lauk neišimame. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- lašiša: 2 gabaliukų (vieno svoris ~150 gramų)
- greito paruošimo ryžiai: 1 stiklinės
- morkos: 0,5 stiklinės (supjaustytos arba sutarkuotos)
- citrininiai pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- svogūnai: 2 (smulkiai supjaustyti)
- vištienos sultinys: 1,25 stiklinės
- citrinos: 2 griežinėlių (~7 mililimetrų storio)
- aliejus
Recepto paruošimas
1. Orkaitę įkaitiname iki 230 laipsnių temperatūros.
2. Sultinį užviriname. Ryžius supilame į verdanti sultinį, sumažiname kaitrą iki minimumo ir troškiname maždaug 5 minutes (ryžiai sugers visą sultinį).
3. Į ryžius suberiame supjaustytas arba sutarkuotas morkas. Išmaišome.
4. Pasiruošiame du folijos lapus - 30x45 centimetrų dydžio ir sutepame juos aliejumi.
5. Lašišos filė perpjauname perpus, kiekvieną padedame į folijos gabaliuko vidurį.
6. Pabarstome prieskoniais ir svogūnais, ant viršaus uždedame citrinos griežinėlius.
7. Aplink kiekvienos lašišos filė gabaliuką sudedame ryžius su morkomis.
8. Folija iš visų pusių kraštų ir uždarome, sujungiame kraštus. Padarome taip, kad viršuje išliktų tarpas, per kurį cirkuliuos šiluma.
9. Tuomet žuvį su visa folija perdedame į kepimo skardą.
10. Kepame lašišą su ryžiais orkaitėje maždaug 15-20 minučių, priklausomai nuo dydžių gabaliuko.
11. Po to folijos vokus su visa lašiša dedame į pasirinktas lėkštes.
12. Viršutinėje kiekvieno voko dalyje padarome kryžminį pjūvį. Atsargiai atidarome foliją, bet patiekalo lauk neišimame. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
lašiša, greito paruošimo ryžiai, ryžiai, morkos, kepta lašiša, vištienos sultinys, citrina, citrininiai pipirai, žuvis, sveika mityba
Indiškai kepta lašiša
Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
Uzbekiškas plovas su vištiena
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Vištienos file kepta folijoje
Gaivios salotos su kepta lašiša
Rizotas su grybais
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Tuno salotos
Tuno salotos: puikus pasirinkimas tiek Kūčių, tiek kasdieniam stalui
Rizotu įdarytos paprikos
Lašišos iešmeliai
žuvienė su perlinėmis kruopomis
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Česnakinė lašiša orkaitėje
Kalakutienos ir ryžių troškinys
Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena
Ryžiai su vištiena, daržovėmis ir kiaušiniu