Fish chips - kepta žuvis traškioje tešloje su mineraliniu pagal Beatą
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai pasisekusiu keptos žuvies traškioje tešloje su mineraliniu receptu. Turiu pripažinti, kad iki šiol jos niekada nebuvau ruošusi su mineraliniu. Visai neseniai išmėginau keptą žuvį tešloje su majonezu, o dabar nusprendžiau pamėginti ir šį variantą. Net negaliu pasakyti, kuris labiau patiko. Šio pliusas tas, kad recepte nėra kiaušinių, tad šį patiekalą drąsiai galima patiekti ir Kūčioms. Tik tokiu atveju svarbu pasirinkti šalia kokį veganišką padažą. O šiaip labai skanūs abu variantai ir rekomenduoju išmėginti abu!
1. Pirmiausia žuvį supjaustome piršto storio juostelėmis, jos neturėtų būti labai storos.
2. Tada pamarinuojame žuvį, iš abiejų pusių pabarstyti druska bei pipirais.
3. Palaikome bent 60 minučių, nes druska iš žuvies ištrauks visą vandenį bei žuvis bus tokia, kokios reikia tikriems Fish Chips, t.y. daug sausesnė.
4. Tuo tarpu pasigaminame tešlą žuviai. Dedame miltus, beriame kepimo miltelius bei stipriai gazuotą mineralinį vandenį (tešlos kiekis priklauso nuo žuvies kiekio, bet santykis turėtų būti maždaug toks 250 gramų miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių ir ~300 mililitrų mineralinio), tešla turėtų gautis truputį skystesnė nei grietinė.
5. Tuomet į puodą supilame aliejų, užviriname.
6. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliojame miltuose, o po to pasigamintoje tešloje bei dedame į įkaitintą aliejų.
7. Kepame, kol gražiai apskrus, vis pavartydamos. Iškepusius, sudedame ant servetėlės, kad susigertų nereikalingų riebalų perteklius.
8. Tiekiame su apvirtomis/keptomis bulvių puselėmis bei mėgstamu padažu. Skanaujame!
Ingredientai
- baltos žuvies filė
- miltai
- kepimo milteliai
- stipriai gazuotas mineralinis vanduo
- druska
- pipirai
- aliejus (virimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žuvį supjaustome piršto storio juostelėmis, jos neturėtų būti labai storos.
2. Tada pamarinuojame žuvį, iš abiejų pusių pabarstyti druska bei pipirais.
3. Palaikome bent 60 minučių, nes druska iš žuvies ištrauks visą vandenį bei žuvis bus tokia, kokios reikia tikriems Fish Chips, t.y. daug sausesnė.
4. Tuo tarpu pasigaminame tešlą žuviai. Dedame miltus, beriame kepimo miltelius bei stipriai gazuotą mineralinį vandenį (tešlos kiekis priklauso nuo žuvies kiekio, bet santykis turėtų būti maždaug toks 250 gramų miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių ir ~300 mililitrų mineralinio), tešla turėtų gautis truputį skystesnė nei grietinė.
5. Tuomet į puodą supilame aliejų, užviriname.
6. Kiekvieną žuvies gabalėlį apvoliojame miltuose, o po to pasigamintoje tešloje bei dedame į įkaitintą aliejų.
7. Kepame, kol gražiai apskrus, vis pavartydamos. Iškepusius, sudedame ant servetėlės, kad susigertų nereikalingų riebalų perteklius.
8. Tiekiame su apvirtomis/keptomis bulvių puselėmis bei mėgstamu padažu. Skanaujame!
Raktažodžiai:
zuvis, zuvies file, miltai, kepta zuvis, kepimo milteliai, mineralinis, mineralinis vanduo, druska, pipirai, aliejus
Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
Žuvis tešloje, kepta ant grilio
Tešloje kepta silkė
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
Greita žuvis tešloje - skani ir karšta, ir šalta
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Žuvies kotletai be kiaušinio
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
Lašišos iešmeliai
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
ŽUVIES SUKTINUKAI
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Spageti žuvies ir grietinėlės padaže
Greitai pagaminami žuvies kepsneliai su sūrio tešla
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ