Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Pagal tokį žuvies paruošimo receptą galima kepti ne tik silkę, bet ir kitą mėgstamą žuvį. Tik jeigu pasirinksite kitą žuvį, tuomet prieš kepdami būtinai jos gabaliukus pabarstykite druska ir paskaninkite savo mėgstamais prieskoniais. Silkė iš savęs turi ganėtinai stiprų skonį ir sūrumą, todėl papildomai druskos ir prieskonių visai nereikia. Šitaip silkę gamindavo dar mano močiutė ir ji tikrai fantastiškai gardi. Itin tinka kaip užkandis, vyras dažniausiai labai tinka prie mėgstamo alaus bokalo (nealkoholinio žinoma), bet galima patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą. :)
Ingredientai
- silpnai sūdyta silkės filė: 800 gramų
- tamsus alus: 400 mililitrų (galite naudoti ir nealkoholinį)
- miltai: pagal poreikį gaminant
- kiaušiniai: 1
- pipirai: šiek tiek
- žuvies prieskoniai: šiek tiek
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia silkės filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- 2. Tada į dubenį supilkite tamsų alų, įmuškite kiaušinį, suberiame miltus, įberkite šiek tiek pipirų ir žuvies prieskonių. Viską gerai išplakite.
- 3. Patarimas: Miltų dedame tiek, kad tešla gautųsi tokio tirštumo tarsi gaminant mažus blynelius.
- 4. Tuomet keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų.
- 5. Silkės gabalėlius voliokite pasiruošto tešloje.
- 6. Kepkite keptuvėje, kol dailiai apkepa iš abiejų pusių. Lepinkitės! :)
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Kiaušinius dažome natūraliai
Ko negalima ir ką reikia daryti per savo gimimo dieną?
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Šventėms – tortas „Snickers“
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
6 vaisiai, kurie būtini mūsų organizmui kasdien
Svogūnų lukštai daro stebuklus!
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
Raudonojo aksomo tortas
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
Šašlykai greituoju būdu..
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Niekada neišmeskite sudygusių česnakų. Tai - neatleistina klaida!
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Jokiais būdais neišpilkite marinato! Štai 13 būdų, kaip jį naudingai panaudoti
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS