Žuvies kotletai su sūriu, kepti keptuvėje

Kategorija: Žuvies patiekalai


Žuvies kotletai su sūriu, kepti keptuvėje

Paskelbė:
17 Lapkričio 2022
Aš puikiai žinau, kad ne visi mėgsta žuvies patiekalus. Tokių yra ir mano šeimoje. Bet taip pat puikiai žinau, kad kiekvienam žmogui reiktų stengtis valgyti, kuo daugiau įvairiausios žuvies, nes jos turi daug naudingų medžiagų savyje. Kad "priversčiau" savuosius valgyti kuo daugiau žuvies, stengiuosi daug eksperimentuoti ir atrasti pačius geriausius skonius, kad net vaikai sakytų, kad ir ateityje tokį patiekalą valgys. Šį kartą noriu pasidalinti nuostabiais žuvies kotletai su sūriu, gamintais iš jūros lydekos. Aš juos paruošiau su sūriu ir turiu pripažinti, kad labai greitai pradingo nuo stalo. Šitaip su žuvies patiekalais nutinka itin retai, tad pamėginkite ir Jūs, gal ir pas Jus "prigis" šis receptas. Einame gaminti! 



Ingredientai


  • jūros lydeka: 600 gramų
  • fermentinis sūris: 120 gramų
  • svogūnai: 1
  • grietinėlė: 2 šaukštų
  • kiaušiniai: 2
  • kelių rūšių pipirai
  • mairūnas
  • druska
  • miltai (voliojimui)
  • alyvuogių aliejus (kepimui)


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių žuvį nuskutame, išimame kaulus, jų ten nedaug, supjaustome gabalėliais, sudedame sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną, grietinėlę, prieskonius bei išminkome.
2. Tuomet suformuojame kotletus.
3. Juos gerai išmiltuojame ir apvoliojame išplaktuose kiaušiniuose.
4. Įkaitiname aliejaus keptuvėje.
5. Kepame žuvies kotletus keptuvėje, kol dailiai apgelsta ir šiek tiek palieka tarsi išsipūtę. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
6. Patarimas: Jei norisi galite pasidaryti ir padažiuką (bet prie jų nelabai ir reikia, nes kotletukai gaunasi labai sultingi bei purūs). Padažui galite tiesiog pakepti poro ir svogūno mišinio, įdėti šaukštelį su didžiuliu kaupu miltų, vėl apkepkite ir supilkite vieną stiklinę pieno, šiek tiek žolelių pagal savo skonį ir užvirinkite..
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: