Žuvies kotletai su sūriu, kepti keptuvėje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Aš puikiai žinau, kad ne visi mėgsta žuvies patiekalus. Tokių yra ir mano šeimoje. Bet taip pat puikiai žinau, kad kiekvienam žmogui reiktų stengtis valgyti, kuo daugiau įvairiausios žuvies, nes jos turi daug naudingų medžiagų savyje. Kad "priversčiau" savuosius valgyti kuo daugiau žuvies, stengiuosi daug eksperimentuoti ir atrasti pačius geriausius skonius, kad net vaikai sakytų, kad ir ateityje tokį patiekalą valgys. Šį kartą noriu pasidalinti nuostabiais žuvies kotletai su sūriu, gamintais iš jūros lydekos. Aš juos paruošiau su sūriu ir turiu pripažinti, kad labai greitai pradingo nuo stalo. Šitaip su žuvies patiekalais nutinka itin retai, tad pamėginkite ir Jūs, gal ir pas Jus "prigis" šis receptas. Einame gaminti!
1. Iš pradžių žuvį nuskutame, išimame kaulus, jų ten nedaug, supjaustome gabalėliais, sudedame sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną, grietinėlę, prieskonius bei išminkome.
2. Tuomet suformuojame kotletus.
3. Juos gerai išmiltuojame ir apvoliojame išplaktuose kiaušiniuose.
4. Įkaitiname aliejaus keptuvėje.
5. Kepame žuvies kotletus keptuvėje, kol dailiai apgelsta ir šiek tiek palieka tarsi išsipūtę. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
6. Patarimas: Jei norisi galite pasidaryti ir padažiuką (bet prie jų nelabai ir reikia, nes kotletukai gaunasi labai sultingi bei purūs). Padažui galite tiesiog pakepti poro ir svogūno mišinio, įdėti šaukštelį su didžiuliu kaupu miltų, vėl apkepkite ir supilkite vieną stiklinę pieno, šiek tiek žolelių pagal savo skonį ir užvirinkite..
Ingredientai
- jūros lydeka: 600 gramų
- fermentinis sūris: 120 gramų
- svogūnai: 1
- grietinėlė: 2 šaukštų
- kiaušiniai: 2
- kelių rūšių pipirai
- mairūnas
- druska
- miltai (voliojimui)
- alyvuogių aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių žuvį nuskutame, išimame kaulus, jų ten nedaug, supjaustome gabalėliais, sudedame sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną, grietinėlę, prieskonius bei išminkome.
2. Tuomet suformuojame kotletus.
3. Juos gerai išmiltuojame ir apvoliojame išplaktuose kiaušiniuose.
4. Įkaitiname aliejaus keptuvėje.
5. Kepame žuvies kotletus keptuvėje, kol dailiai apgelsta ir šiek tiek palieka tarsi išsipūtę. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
6. Patarimas: Jei norisi galite pasidaryti ir padažiuką (bet prie jų nelabai ir reikia, nes kotletukai gaunasi labai sultingi bei purūs). Padažui galite tiesiog pakepti poro ir svogūno mišinio, įdėti šaukštelį su didžiuliu kaupu miltų, vėl apkepkite ir supilkite vieną stiklinę pieno, šiek tiek žolelių pagal savo skonį ir užvirinkite..
Raktažodžiai:
lydeka, suris, zuvis, svogunai, grietinele, kiausiniai, pipirai, mairunas, druska, miltai, aliejus
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
ŽUVIES KOTLETAI SU SŪRIU
Jūros lydekos filė kepta orkaitėje
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Greitai pagaminami žuvies kepsneliai su sūrio tešla
Žuvies kotletai be kiaušinio
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
ŽUVIES SUKTINUKAI
Žuvies piršteliai orkaitėje
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
Žuvis - lydeka drebučiuose su daržovėmis
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
ŽUVIES SUKINUKAI
RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Lydeka su padažu
Spageti žuvies ir grietinėlės padaže
Fish chips - kepta žuvis traškioje tešloje su mineraliniu pagal Beatą