Šamo maltinukai orkaitėje

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Šamo maltinukai orkaitėje

Paskelbė:
Šįkart mano žuvies maltinukai buvo iš šamo plėšiko. Patikėkite, bet šamo maltinukai yra itin gardūs, gal tik kiek stipresnio skonio nei keptumėte iš kitokios žuvies. Kadangi šamas iš savęs yra riebesnė ir sodresnio skonio žuvis, tai prie jo tinka rūgštesnės salotos. Aš patiekiau marinuotus su burokėliais kopūstus. Manau net rauginti kopūstai arba agurkai čia labai tiktų.


Ingredientai



  • maltas šamo faršas: 1 kilogramo (galima pakeisti menke)
  • svogūnai: 1 (jeigu norisi galima dar įdėti tarkuotos morkos)
  • kiaušiniai: 2
  • lydytas Ghee sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 0,25 stiklinės
  • aštresni prieskoniai (jeigu naudosite menkę, galite pakeisti 5 pipirų mišiniu)
  • druska
  • bulvės: 2-3

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustome.
2. Pakepame svogūną iki geltonumo su 1 valgomuoju šaukštu sviesto.
3. Jeigu dėsite ir morką, ją sutarkuojame ir sudedame su kepinamais svogūnais.
4. Džiūvėsėlius užpilame vandeniu ir išmaišome. Suberiame prieskonius, druską ir kiaušinius. Išplakame lengvai šakute iki vientisos masės. Masė turėtų būti skystoka. Jeigu reikia įpilame dar šiek tiek vandens.
5. Sudedame faršą ir svogūnus, viską gerai išminkome.
6. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
7. Į kepimo skardą (iš orkaitės) įtiesiame kepimo popierių ir tą popierių ištepame sviestu.
8. Rankomis formuojame pailgus žuvies maltinukus ir švelniai sudedame juos ant popieriaus. Pataisome šiek tiek jų formą. Šitaip sudedame visus maltinukus.
9. Šalia išdėliojame maždaug 0,5 centimetro griežinėliais supjaustytas bulves.
10. Kepame maždaug 25-30 minučių. Jeigu Jūsų orkaitė turi "grill" funkciją likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, įjungiame grill rėžimą, kad maltinukai lengvai apskrustų. Jei tokios funkcijos nėra, maltinukus likus 10 minučių iki kepimo pabaigos apverčiame dviejų šakučių arba plonos mentelės pagalba.
11. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook