Keptuvėje kepta traški dorada su daržovėmis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šį kartą dorada tiesiog karaliauja mūsų virtuvėje. Skonis tobulas. Pamatysite. ?
1. Pirmiausia doradas nuplaukite, odoje padarykite po kelias įpjovas, nupjaukite pelekus, įtrinkite prieskonių mišiniu ir pamarinuokite maždaug 20 minučių.
2. Per tas 20 minučių pasigaminkite garnyrą.
3. Aliejuje ir svieste apkepinkite griežinėliais supjaustytas bulves ir morkas, dėkite patraiškyto česnako skiltelę, čili pipiro kelis griežinėlius, kiek vėliau sudėkite suraikytą cukiniją ir špinatus – tik kelioms minutėms.
4. Tada doradą kekite gerai įkaitintame aliejuje ir svieste vis palaistydami, kol apskrus ir bus traški (neužmirškite į keptuvę įmesti šakelę čiobrelio).
5. Patiekdami dar papuoškite ridikėliais bei užspauskite citrinos. Skanaukite! :)
Ingredientai
- dorados: 2 (~500 gramų)
- žuvies prieskoniai
- čiobrelis: kelių šakelių
- ridikėliai: keletos
- citrinos: 1
- aliejus
- sviestas
- Garnyrui:
- bulvės: 2
- morkos: 2
- cukinijos: 1
- špinatai
- česnakas: 1 skiltelės
- čili pipirai: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia doradas nuplaukite, odoje padarykite po kelias įpjovas, nupjaukite pelekus, įtrinkite prieskonių mišiniu ir pamarinuokite maždaug 20 minučių.
2. Per tas 20 minučių pasigaminkite garnyrą.
3. Aliejuje ir svieste apkepinkite griežinėliais supjaustytas bulves ir morkas, dėkite patraiškyto česnako skiltelę, čili pipiro kelis griežinėlius, kiek vėliau sudėkite suraikytą cukiniją ir špinatus – tik kelioms minutėms.
4. Tada doradą kekite gerai įkaitintame aliejuje ir svieste vis palaistydami, kol apskrus ir bus traški (neužmirškite į keptuvę įmesti šakelę čiobrelio).
5. Patiekdami dar papuoškite ridikėliais bei užspauskite citrinos. Skanaukite! :)
Raktažodžiai:
darzoves, dorada, kepta dorada, bulves, morkos, cukinija, spinatai, cili pipirai, sviestas
Orkaitėje keptas šamas
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
AVIENOS SRIUBA
Kepta višta kamado kepsninėje
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
Sumuštiniai su kiaušiniu ir ridikėliais
Karpio kepsnys su daržovėmis
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
ŽUVIES APKEPAS SU CUKINIJA IR RIKOTA
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Vištienos kumpelių iešmeliai kepti orkaitėje
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS
Kepta skumbrė grilyje
Kiaušinienė su lašiša ir špinatais
ŽUVIES SUKTINUKAI
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį… 11 auksinių patarimų
Traškieji bulvių ir sūrio blynai
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu