Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Kategorija: Žuvies patiekalai
Žuvies tako yra nerealiai skanūs. Pagal tokį receptą pagamintos tortilijos yra užpildomos labai traškiais žuvies gabaliukais, saulėgrąžų daigais bei tiršta avokadų ir mangų gvakamole. Tikras skanumėlis, kai norisi nustebinti visą šeimą arba užsukusius svečius. Galiu pasakyti tik tiek, kad gyrė net tie, kas įprastai žuvies patiekalus nelabai valgo. :)
1. Įkaitiname orkaitę iki 225 laipsnių temperatūros.
2. Žuvį supjaustome maždaug 3 centimetrų kubeliais ir sudedame į dubenį. Įpilame aliejaus bei prieskonių mišinio. Gerai išmaišome.
3. Tada paskleidžiame žuvies gabaliukus ant kepimo skardos arba kepimo inde ir kepame apie 7 minutes. Žuvies gabaliukai yra iškepę tuomet, kai būna gražiai parudavę ir patapę traškūs.
4. Avokadą sutriname bei sumaišome su prieskonių mišiniu. Įmaišome kubeliais supjaustytą mangą.
5. Pašildome tortilijas pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
6. Ant tortilijų sudedame žuvį, saulėgrąžų daigus, užpilame gvakamolės padažą ir užspaudžiame žaliųjų citrinų sulčių. Patiekiame ir skanaujame!
7. Patarimas: Jeigu pakuotėje liko nepanaudotų tortilijų, pakuotę sandariai uždarome ir laikome šaldytuve - šitaip tortilijos dar kelias dienas išlieka šviežios. Iš jų pamėginkite kada pasigaminti kesadilijų! Super skonis!
Ingredientai
- Traškiai žuviai:
- menkių filė: 500 gramų
- "Santa Maria" prieskonių mišinys traškiai vištienai: 1 pakelio
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- Mangų gvakamolei:
- "Santa Maria" Dip Mix Guacamole: 1 pakelio
- avokadai: 2
- mango vaisiai: 0,5
- Patiekimui:
- saulėgrąžų daigai
- žaliosios citrinos sultys
- "Santa Maria" mažos tortilijos: 1 pakelio
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 225 laipsnių temperatūros.
2. Žuvį supjaustome maždaug 3 centimetrų kubeliais ir sudedame į dubenį. Įpilame aliejaus bei prieskonių mišinio. Gerai išmaišome.
3. Tada paskleidžiame žuvies gabaliukus ant kepimo skardos arba kepimo inde ir kepame apie 7 minutes. Žuvies gabaliukai yra iškepę tuomet, kai būna gražiai parudavę ir patapę traškūs.
4. Avokadą sutriname bei sumaišome su prieskonių mišiniu. Įmaišome kubeliais supjaustytą mangą.
5. Pašildome tortilijas pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
6. Ant tortilijų sudedame žuvį, saulėgrąžų daigus, užpilame gvakamolės padažą ir užspaudžiame žaliųjų citrinų sulčių. Patiekiame ir skanaujame!
7. Patarimas: Jeigu pakuotėje liko nepanaudotų tortilijų, pakuotę sandariai uždarome ir laikome šaldytuve - šitaip tortilijos dar kelias dienas išlieka šviežios. Iš jų pamėginkite kada pasigaminti kesadilijų! Super skonis!
Traškūs vištienos tako
Lašišos iešmeliai
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Padažas: Gvakamolė
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Enčilados su vištiena ir špinatais
ŽUVIES SUKTINUKAI
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
Sūrio mėgėjų pica
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
Saldžiarūgščiai paukštienos vėrinukai
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
ŽUVIES APKEPAS SU CUKINIJA IR RIKOTA
Žuvies apkepas su bulvėmis ir moliūgu
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys