Orkaitėje kepta lašiša su grietinėle

Kategorija: Žuvies patiekalai


Orkaitėje kepta lašiša su grietinėle

Paskelbė:
06 Balandžio 2024

Ingredientai

  • lašišos filė: 500 gramų (tinka ir menkės filė)
  • pankoliai: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • žuvies sultinys: 2,5 valgomojo šaukšto
  • vanduo: 250 mililitrų
  • baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
  • grietinėlė: 300 mililitrų
  • pienas: 200 mililitrų
  • riebi grietinė: 1 indelio (~200 mililitrų)
  • petražolės
  • "Santa Maria" prieskonių mišinys su aitriosiomis paprikomis: ~1,5 valgomojo šaukšto



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pusę pankolio supjaustome griežinėliais bei kepame aliejuje kartu su svogūnu ir česnaku, kol suminkštėja, bet neperkepame, kad daržovės neparuduotų.

2. Tuomet į puodą supilame žuvies sultinį, vandenį bei baltojo vyno actą ir kaitiname tol, kol pusė viso kiekio išgaruos.

3. Tada įpilame grietinėlę bei pieną, ir virkite ant nedidelės kaitros maždaug 15-20 minučių.

4. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.

5. Nukošiame padažą bei įdedame grietinės, petražoles ir prieskonių mišinį su aitriosiomis paprikomis, sumaišome ir nukeliame nuo ugnies.

6. Tada lašišą supjaustome porcijomis bei dedame ant kepimo skardos.

7. Ant viršaus supilame padažą, suberiame likusius griežinėliais supjaustytus pankolius ir kepame orkaitėje maždaug 15-20 minučių.

8. Patiekdami žuvį, ją šiek tiek apibarstome prieskonių mišiniu su aitriosiomis paprikomis. Skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: