Lašišos / žuvies / krevečių tako (tacos) sevičė su čipotle padažu-majonezu

Tai man asmeniškai pats gaiviausias tako, kokį kada nors teko ragauti! Traškios tako geldelės, kurios užpildytos seviče iš lašišos (tinka ir balta žuvis arba krevetės), supjaustytų daržovių, česnako, kalendros bei žaliosios citrinos sulčių. Tacos yra patiekiami su salotų lapais ir Chipotle aitriosiomis paprikomis pagardintu padažu-majonezu. Net neturiu žodžių apsakyti, kaip apsivalgėm visa šeima, nes skonis buvo puikus.
Ingredientai
Recepto paruošimas
1. Sevičė: Žuvį supjaustome maždaug vieno centimetro gabaliukais, sudedame į dubenį ir išspaudžiame ant jų žaliųjų citrinų sulčių.
2. Sumaišome ir paliekame pastovėti šaldytuve maždaug dvi valandas.
3. Po to nupilame visą žuvies skystį.
4. Smulkiai supjaustome svogūną bei kalendras.
5. Tada supjaustome kubeliais avokadus ir mangus. Išimame pomidorų šerdį ir supjaustome kubeliais.
6. Viską sumaišome dubenyje ir išspaudžiame česnaką. Pridedame druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir įpilame alyvuogių aliejaus. Pabaigoje atsargiai įmaišome žuvį.
7. Čipotlė padažas-majonezas: Sumaišome Chipotle aitriąsias paprikas bei majonezą. Pagal savo skonį įberiame druskos ir išmaišome.
8. Sevičę patiekiame mini tako geldelėse su smulkiai pjaustytomis Iceberg salotomis ir papuošiame Chipotle padažu-majonezu. Lepinamės!
Ingredientai
- Patiekimui:
- "Santa Maria" kukurūzinės tako geldelės: 1 pakelio
- aisberbo salotos: 0,5 gūžės
- Chipotle padažui-majonezui:
- "Santa Maria" aitriosios paprikos Chiptle: 1 valgomojo šaukšto
- majonezas: 200 gramų
- druska: žiupsnelio
- Sevičė:
- lašišos filė: 400 gramų (arba balta kieta žuvis; arba didelės krevetės)
- žaliosios citrinos: 3
- pomidorai: 2
- svogūnai: 0,5
- česnakas: 1 skiltelės
- pjaustyta šviežia kalendra: 2 valgomųjų šaukštų
- avokadai: 1
- mango vaisiai: 0,5
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: 2 žiupsnelių
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Sevičė: Žuvį supjaustome maždaug vieno centimetro gabaliukais, sudedame į dubenį ir išspaudžiame ant jų žaliųjų citrinų sulčių.2. Sumaišome ir paliekame pastovėti šaldytuve maždaug dvi valandas.
3. Po to nupilame visą žuvies skystį.
4. Smulkiai supjaustome svogūną bei kalendras.
5. Tada supjaustome kubeliais avokadus ir mangus. Išimame pomidorų šerdį ir supjaustome kubeliais.
6. Viską sumaišome dubenyje ir išspaudžiame česnaką. Pridedame druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir įpilame alyvuogių aliejaus. Pabaigoje atsargiai įmaišome žuvį.
7. Čipotlė padažas-majonezas: Sumaišome Chipotle aitriąsias paprikas bei majonezą. Pagal savo skonį įberiame druskos ir išmaišome.
8. Sevičę patiekiame mini tako geldelėse su smulkiai pjaustytomis Iceberg salotomis ir papuošiame Chipotle padažu-majonezu. Lepinamės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
tako salotos paprikos majonezas druska lasisa lasisos file zaliosios citrinos pomidorai svogunai avokadai mangas kalendra
O čia labai skanu! :)

Klasikinės fajitos su vištiena

Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)

Šiltos vištienos salotos su paprikomis, pomidorais ir žirnių daigais

Kesadilijos su malta mėsa ir daržovėmis

Kiaulienos šonkauliukai su kepsnių padažu

Naminiai taco prieskoniai

Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi

Traški taco pica su tortilijų pagrindu ir jautiena

Tuno sevičė (ceviche)

CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis

Greita kepta žuvis tešloje su majonezu

Vištienos ir RAMEN makaronų sriuba

Meksikietiškas žuvies troškinys

Vištienos fajitos su ypač daug daržovių

Makaronai su lašiša ir krevetėmis

Traškios žuvies tako su mangų gvakamole

Krevetės, kurių neįmanoma pamiršti

Padažas: Gvakamolė

Traškūs vištienos tako

Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše

Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai

KREVEČIŲ KOKTEILIS

ŽUVIES SUKTINUKAI

Lašišos iešmeliai