POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS

Kategorija: Žuvies patiekalai / Vegetariški / Veganiški


POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • konservuoti pomidorai be odelės: 2 skardinės (po 400 gramų)
    • pankoliai: 1
    • česnako skiltelės: 2
    • paukštienos sultinys: 300 mililitrų
    • baltas sausas vynas: 150 mililitrų
    • balta žuvies filė: 400 gramų
    • išvirtos ir išlukštentos krevetės: 200-300 gramų
    • petražolės: pluoštelis
    • aitrioji paprika: truputėlio
    • saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
  1. Pradžioje pankolį nuplauname bei susmulkiname.
  2. Tuomet didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame nulupto bei susmulkinto česnako gabalėlius. Pakepiname apie 2 minutes, bei suberiame pankolį ir maišydamos kepiname dar maždaug 5 minutes., iki pankolis suminkštės.
  3. Suberiame prieskonius, supilame vyną bei maišydamos kaitiname maždaug 5-6 minutes.
  4. Tada supilame sultinį, įberiame druskos bei sukratome pomidorus. Kaitiname apie 15-20 minučių ant nesmarkios ugnies, iki masė ims šiek tiek tirštėti.
  5. Į pomidorų masę keptuvėje sudedame nuplautos žuvies gabalėlius. Keptuvę uždengiame bei kaitiname maždaug 3-4 minutes.
  6. Sumetame į keptuvę krevetes, pakaitiname kažkur 2 minutes, kad jos sušiltų. Įmaišome susmulkintas petražoles.
  7. Patiekiame su balta paskrudinta duona. Skanumėlis!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: