Troškintas karpis

Kategorija: Žuvies patiekalai


Troškintas karpis

Paskelbė:
06 Spalio 2022
Tikriausiai populiariausias būdas pagaminti karpį - kepti jį visą orkaitėje, bet apkeptas bei ištroškintas sodriame pomidorų padaže su paprikomis - karpis tampa toks sultingas ir minkštas, kad lengvai gali konkuruoti dėl stalo karaliaus titulo. Išmėginkite!



Ingredientai



  • karpių: 1 (~1 kilogramo dydžio)
  • rapsų aliejaus: 60 mililitrų
  • svogūnų: 1
  • česnako: 2 skiltelių
  • tarkuoto imbiero: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovinto čiobrelio: 1 arbatinio šaukštelio
  • lauro lapų: 3
  • aitrijų paprikų: 1
  • pomidorų: 4
  • raudonųjų paprikų: 1
  • kalendros: 10 gramų
  • druskos
  • pipirų

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių žuvį išskrodžiame, nuplauname ir supjaustome pjausniais. Pjausnius nusausiname popieriniu rankšluosčiu, pasūdome ir pagardiname pipirais.
2. Tuomet dideliame troškintuve arba gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname žuvies pjausnius iš visų pusių. Išimame ir atidedame.
3. Tada į keptuvę suberiame pusžiedžiais supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir česnako skilteles.
4. Po keleto minučių sudedame ganėtinai smulkiai supjaustytus pomidorus, lauro lapelius, čiobrelius ir imbierą. Pakaitiname maždaug 5 minutes. Jeigu pomidorai labai sutirštėjo, įpilame 100 mililitrų vandens.
5. Sudedame plonais žiedeliais supjaustytą papriką ir apkeptus žuvies pjausnius.
6. Troškiname maždaug 10 minučių, jeigu troškinys labai tirštėja, vėl įpilame vandens arba daržovių sultinio. Pasūdome ir pagardiname pipirais.
7. Troškinį patiekiame su šviežių kalendrų lapeliais ir mėgiamu garnyru. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: