Troškintas karpis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Tikriausiai populiariausias būdas pagaminti karpį - kepti jį visą orkaitėje, bet apkeptas bei ištroškintas sodriame pomidorų padaže su paprikomis - karpis tampa toks sultingas ir minkštas, kad lengvai gali konkuruoti dėl stalo karaliaus titulo. Išmėginkite!
1. Iš pradžių žuvį išskrodžiame, nuplauname ir supjaustome pjausniais. Pjausnius nusausiname popieriniu rankšluosčiu, pasūdome ir pagardiname pipirais.
2. Tuomet dideliame troškintuve arba gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname žuvies pjausnius iš visų pusių. Išimame ir atidedame.
3. Tada į keptuvę suberiame pusžiedžiais supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir česnako skilteles.
4. Po keleto minučių sudedame ganėtinai smulkiai supjaustytus pomidorus, lauro lapelius, čiobrelius ir imbierą. Pakaitiname maždaug 5 minutes. Jeigu pomidorai labai sutirštėjo, įpilame 100 mililitrų vandens.
5. Sudedame plonais žiedeliais supjaustytą papriką ir apkeptus žuvies pjausnius.
6. Troškiname maždaug 10 minučių, jeigu troškinys labai tirštėja, vėl įpilame vandens arba daržovių sultinio. Pasūdome ir pagardiname pipirais.
7. Troškinį patiekiame su šviežių kalendrų lapeliais ir mėgiamu garnyru. Skanaujame!
Ingredientai
- karpių: 1 (~1 kilogramo dydžio)
- rapsų aliejaus: 60 mililitrų
- svogūnų: 1
- česnako: 2 skiltelių
- tarkuoto imbiero: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiovinto čiobrelio: 1 arbatinio šaukštelio
- lauro lapų: 3
- aitrijų paprikų: 1
- pomidorų: 4
- raudonųjų paprikų: 1
- kalendros: 10 gramų
- druskos
- pipirų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių žuvį išskrodžiame, nuplauname ir supjaustome pjausniais. Pjausnius nusausiname popieriniu rankšluosčiu, pasūdome ir pagardiname pipirais.
2. Tuomet dideliame troškintuve arba gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname žuvies pjausnius iš visų pusių. Išimame ir atidedame.
3. Tada į keptuvę suberiame pusžiedžiais supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir česnako skilteles.
4. Po keleto minučių sudedame ganėtinai smulkiai supjaustytus pomidorus, lauro lapelius, čiobrelius ir imbierą. Pakaitiname maždaug 5 minutes. Jeigu pomidorai labai sutirštėjo, įpilame 100 mililitrų vandens.
5. Sudedame plonais žiedeliais supjaustytą papriką ir apkeptus žuvies pjausnius.
6. Troškiname maždaug 10 minučių, jeigu troškinys labai tirštėja, vėl įpilame vandens arba daržovių sultinio. Pasūdome ir pagardiname pipirais.
7. Troškinį patiekiame su šviežių kalendrų lapeliais ir mėgiamu garnyru. Skanaujame!
Raktažodžiai:
karpis, rapsu aliejus, svogunai, cesnakas, imbieras, ciobrelis, aitriosios paprikos, pomidorai, zuvis, druska, kalendra, pipirai
Karpis keptas rankovėje - orkaitėje su daržovėmis
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
JAUTIENOS STEIKAS SU DARŽOVĖMIS
Aromatingas karpis - negaliu nustoti valgyti
Kiaulienos nugarinės marinatas
Šiltos vištienos salotos su paprikomis, pomidorais ir žirnių daigais
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Žuvies kotletai be kiaušinio
Jautienos troškinys su morkomis
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
Orkaitėje keptų paprikų ir pomidorų sriuba
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
Starkis troškintas piene su daržovėmis
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais