Sotus "Žvejo" troškinys su krevetėmis ir žuvies filė
Kategorija: Žuvies patiekalai
Pastaruoju metu, kai oras visai nelepina, mano šeimoje vis dažniausiai yra valgomi troškiniai. Tikriausiai dėl to, kad juos mėgsta visa šeima ir niekas nesiskundžia ir valgo kartais net po dvi porcijas (vasarą bus kur padirbėti numetinėjant papildomus kilogramus).
Jame naudojami kmynai, jų tikrai nereikia bijoti, nes pakepinti kmynai atsiskleidžia visu gražumu skonio prasme. Todėl labai kviečiu išbandyti ir įvertinti šį lengvai pagaminamą troškinį.
1. Pirmiausia svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Puode arba didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
3. Pakepinkite susmulkintus svogūnus, kmynus ir kai svogūnai suminkštėja, sudėkite paprikas. Kepinkite maždaug 5 minutes.
4. Per tą laiką supjaustykite bulves kubeliais.
5. Sudėkite susmulkintas bulves, rūkytą papriką, lauro lapus ir užpilkite žuvies sultiniu.
6. Troškinkite iki užvirimo ir tuomet sumažinus kaitrą troškinkite maždaug 20 minučių.
7. Po to sudėkite žuvies filė gabaliukus, krevetes, pomidorų pastą ir dar patroškinkite maždaug 5-10 minučių.
8. Per tą laiką susmulkinkite žalumynus.
9. Prieš patiekiant išimkite lauro lapus ir užbarstykite susmulkintais žalumynais. Skanaukite!
Jame naudojami kmynai, jų tikrai nereikia bijoti, nes pakepinti kmynai atsiskleidžia visu gražumu skonio prasme. Todėl labai kviečiu išbandyti ir įvertinti šį lengvai pagaminamą troškinį.
Ingredientai
- sviestas: 1 šaukšto
- svogūnai: 1 (didelio)
- spalvotos paprikos: 2
- kmynai: 0,5 šaukštelio
- žuvies sultinys: 1 litro
- pomidorų pasta: 3 šaukštų (jei mėgstate, galima naudoti trintus pomidorus iš skardinės)
- bulvės: 4
- rūkyta paprika: 1 šaukštelio
- druska: pagal skonį
- lauro lapai: 2
- žuvies filė: 500 gramų (aš įprastai naudoju kelių rūšių)
- krevetės be kiauto: 450 gramų
- žalumynai (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Puode arba didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
3. Pakepinkite susmulkintus svogūnus, kmynus ir kai svogūnai suminkštėja, sudėkite paprikas. Kepinkite maždaug 5 minutes.
4. Per tą laiką supjaustykite bulves kubeliais.
5. Sudėkite susmulkintas bulves, rūkytą papriką, lauro lapus ir užpilkite žuvies sultiniu.
6. Troškinkite iki užvirimo ir tuomet sumažinus kaitrą troškinkite maždaug 20 minučių.
7. Po to sudėkite žuvies filė gabaliukus, krevetes, pomidorų pastą ir dar patroškinkite maždaug 5-10 minučių.
8. Per tą laiką susmulkinkite žalumynus.
9. Prieš patiekiant išimkite lauro lapus ir užbarstykite susmulkintais žalumynais. Skanaukite!
Raktažodžiai:
sviestas, svogunai, paprikos, kmynai, troskinys, krevetes, pomidoru pasta, bulves, druska, lauro lapai, zuvies file, zalumynai
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
Troškinys su malta mėsa
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
Meksikietiškas žuvies troškinys
Krevečių mišrainė su paprikomis, svogūnais ir majonezu
Kalakutienos ir ryžių troškinys
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Jaučio žandai troškinti vyne
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Aštri jūros gėrybių sriuba
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
Kaimiška žuvienė su ryžiais