Sotus "Žvejo" troškinys su krevetėmis ir žuvies filė

Kategorija: Žuvies patiekalai


Sotus "Žvejo" troškinys su krevetėmis ir žuvies filė

Paskelbė:
17 Rugpjūčio 2022
Pastaruoju metu, kai oras visai nelepina, mano šeimoje vis dažniausiai yra valgomi troškiniai. Tikriausiai dėl to, kad juos mėgsta visa šeima ir niekas nesiskundžia ir valgo kartais net po dvi porcijas (vasarą bus kur padirbėti numetinėjant papildomus kilogramus).

Jame naudojami kmynai, jų tikrai nereikia bijoti, nes pakepinti kmynai atsiskleidžia visu gražumu skonio prasme. Todėl labai kviečiu išbandyti ir įvertinti šį lengvai pagaminamą troškinį.



Ingredientai



  • sviestas: 1 šaukšto
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • spalvotos paprikos: 2
  • kmynai: 0,5 šaukštelio
  • žuvies sultinys: 1 litro
  • pomidorų pasta: 3 šaukštų (jei mėgstate, galima naudoti trintus pomidorus iš skardinės)
  • bulvės: 4
  • rūkyta paprika: 1 šaukštelio
  • druska: pagal skonį
  • lauro lapai: 2
  • žuvies filė: 500 gramų (aš įprastai naudoju kelių rūšių)
  • krevetės be kiauto: 450 gramų
  • žalumynai (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Puode arba didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą.
3. Pakepinkite susmulkintus svogūnus, kmynus ir kai svogūnai suminkštėja, sudėkite paprikas. Kepinkite maždaug 5 minutes.
4. Per tą laiką supjaustykite bulves kubeliais.
5. Sudėkite susmulkintas bulves, rūkytą papriką, lauro lapus ir užpilkite žuvies sultiniu.
6. Troškinkite iki užvirimo ir tuomet sumažinus kaitrą troškinkite maždaug 20 minučių.
7. Po to sudėkite žuvies filė gabaliukus, krevetes, pomidorų pastą ir dar patroškinkite maždaug 5-10 minučių.
8. Per tą laiką susmulkinkite žalumynus.
9. Prieš patiekiant išimkite lauro lapus ir užbarstykite susmulkintais žalumynais. Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: