Gruzdinti - Skrudinti kalmarų žiedai tešloje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- išvalyti ir apvirti kalmarai: 650 gramų
- krakmolas: 3 šaukštų (naudojau bulvių)
- Tešlai:
- miltai: 225 gramų
- bulvių krakmolas: 3 šaukštų
- pipirai: žiupsnelio
- kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
- česnakinė druska: 1 šaukštelio be kaupo
- ledinis vanduo: ~150-200 mililitrų
- Virimui:
- aliejus
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia apvirtus kalmarus supjaustykite žiedais ir apvoliokite krakmole.
- 2. Tada visus sausus tešlai skirtus ingredientus sumaišome dubenyje ir palaipsniui pilame vandenį. Maišome, kad neliktų gumulėlių. Vandens pilame tiek, kad tešla būtų maždaug blynų tirštumo (galima pasireguliuoti pagal savo poreikius).
- 3. Tuomet sudėkite žiedais supjaustytus kalmarus ir gerai apvelkite tešla.
- 4. Po to įkaitinkite aliejų dideliame puode.
- 5. Dėkite po kelis kalmarų žiedus ir virkite maždaug 4 minutes. Svarbu, dedame po nedaug, nes kitaip gali sulipti žiedai, jeigu nebus vietos jiems "plaukioti".
- 6. Kai jau kalmarų žiedai apskrunda, išimame iš puodo ir sudedame į lėkštę ištiestą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių.
- 7. Patiekiame su mėgstamu padažu ir lepinamės!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
Lietiniai blynai su virtos mėsos įdaru
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Šventėms – tortas „Snickers“
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
AMERIKIETIŠKI BLYNAI UŽGAVĖNĖMS (SVEIKUOLIŠKAS VARIANTAS)
Kiaušinius dažome natūraliai
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Lengvi ir gardūs braškiniai pyragaičiai
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Tortas „Juodasis miškas“
CEPELINAI SU VARŠKE | RECEPTAS
Šokoladinis kavos tortas
Minkštas ir drėgnas pyragas „Zebras“