Žuvytė ir bulvytės - naminiai fish and chips su tobulu padažu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Žuvytė ir bulvytės - naminiai fish and chips su tobulu padažu

Paskelbė:
05 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Menkių filė:  500 g
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Miltai: apvoliojimui
  • Aliejus: kepimui
  • Citrina: griežinėlis (patiekimui)
Garnyrui:
  • Mažos bulvytės
  • Sviestas: gabalėlis
  • Česnakų granulės: 1 arb. š. 
  • Šviežios petražolės: patiekimui
  • Čili dribsniai: patiekimui
Tešlai:
  • Miltai: 1 stikl.
  • Kepimo milteliai: 0.5 arb. š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Mineralinis vanduo: ~ 1 stikl.
  • Žuvies prieskoniai: pagal skonį
Padažui:
  • Majonezas: 1 valg. š.
  • Graikiškas jogurtas: 2 valg.š.
  • Garstyčios: 1 arb. š.
  • Marinuoti agurkai: 1 vnt.
  • Krapai: šiek tiek
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Tešlai į dubenį sudėti miltus, kepimo miltelius, berti druskos ir žuvies prieskonius. Viską sumaišyti su mineraliniu vandeniu (jo pilti tiek, kad tešla gautųsi grietinės tirštumo) ir palikti pailsėti.

2. Padažui majonezą, graikišką jogurtas ir garstyčias sudėti į dubenėlį. Ten pat dėti smulkiai kapotus krapus ir smulkia tarka tarkuotą agurkėlį. Viską pagardinti druska ir pipirais. Gerai išmaišyti ir atidėti.

3. Bulvytes nuplauti ir perpjovus pusiau sudėti į puodą su vandeniu ir apvirti šiek tiek. Tuomet sumaišyti su gabalėliu sviesto, pabarstyti prieskoniais ir perkelti į kepimo indą. Bulvytes kepti orkaitėje 175 C temperatūroje apie 15 min. (kol bus pilnai iškepusios ir šiek tiek apskrudusios).

4. Žuvį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, nusausinti rankšluostiniu popieriumi, apibarstyti druska ir pipirais.

5. Miltus suberti į plačią lėkštę, šalia pasidėti paruoštą tešlą. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų.

6. Pirmiausia žuvį apvolioti miltuose, tuomet tešloje ir dėti kepti. Kepti ant vidutinės kaitros, kad žuvis viduje spėtų iškepti.

7. Iškeptą žuvį patiekti su apkeptomis bulvytėmis ir padažu.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: