KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Kategorija: Užkandžių receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
- Tešlai (mažoms pitoms):
- miltai: 150 gramų
- sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
- vanduo: 100 mililitrų
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Bazilikų užtepas:
- bazilikai: ryšulėlio (galite rinktis kitas mėgiamas žoleles, svarbiausia, kad būtų nedžiovintos)
- tryniai: 1
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: ~50 mililitrų (kiekis priklausys nuo žolelių kiekio, užtekas turėtų būti skystokas)
- druska
- česnakas: skiltelės
- Krevetės:
- didžiosios krevetės (arba lukštentos mažutės)
- česnakas: poros didesnių skiltelių
- čili pipirai: 1
- laimo sultys: 0,5 (+ truputis žievelės)
- žuvies padažas: pagal skonį (arba soja ar tiesiog druska)
- Mažos pitos: Šiltą vandenį sumaišome su mielėmis bei cukrumi. Uždengusios paliekame, kad susidarytų puta.
- Tuo metu miltus persijojame per sietelį, sumaišome su druska. Ant miltų užpilame mielių bei vandens mišinį. Pilame aliejų. Gerai išminkome, kol tešla gausis vientisa bei elastinga.
- Taip paruošta tešlą, uždengiame bei palaikome šiltai, kol padvigubės (aš laikiau maždaug 60 minučių). Tešla pavyksta labai maloni, visai nekimbanti prie rankų, su ja, smagu darbuotis.
- Tuomet pakilusią tešlą padaliname į graikiško riešuto dydžio gabalėlius. Uždengus dar palaikome maždaug kelias minutes. Paskui iškočiojame 2 centimetrų storio mažus paplotėlius. Vėl uždengiame bei palaikome maždaug 10 minučių.
- Po to orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių temperatūros, jai įkaitus dedame paplotėlius. Šioje vietoje turime suktis greitai, kad orkaitė nespėtų atvėsti. Ir kepame maždaug 5-6 minutes. Iškepusius, greitai išimame, sudedame į atskirą lėkštę bei pridengiame rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
- Bazilikų užtepas: Bazilikus susmulkiname, dedame trynį, citrinos sulčių, česnaką bei gerai suplakame. Beplakdamos, po truputį pilame aliejų, supylus visą aliejų, dedame druskos bei dar paplakame iki vientisos masės.
- Krevetės: Nuo krevečių nuimame uodegėles. Tada susmulkiname česnaką bei čili pipirą, pilame žuvies padažo ir laimo sulčių. Užbarstome laimo žievelės. Taip jas pamarinuojame, tiek, kol ruošiamos duonelės bei padažas. Joms pasimaranavus, dedame į keptuvę bei truputį pašildome.
- Galiausiai darome skanią užkandėlę. Pagamintą duonelę įpjauname, pakleidžiame užtepo bei dedame krevetę. Skanaujame!
Panašūs receptai
Marinuota silkė su bazilikais
Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos
Sukta duonelė su žolelėmis, džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis
KREVEČIŲ UŽKANDIS
Sultingi skanūs beliašai!
Naminis batonas su kefyru
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Krevečių užkanda
Lobio sriuba - gruziniškas pupelių užkandis su kalendra ir svogūnais
Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Cezario salotos su krevetėmis