KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Kategorija: Užkandžiai / Žuvies patiekalai
- Tešlai (mažoms pitoms):
- miltai: 150 gramų
- sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
- vanduo: 100 mililitrų
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Bazilikų užtepas:
- bazilikai: ryšulėlio (galite rinktis kitas mėgiamas žoleles, svarbiausia, kad būtų nedžiovintos)
- tryniai: 1
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: ~50 mililitrų (kiekis priklausys nuo žolelių kiekio, užtekas turėtų būti skystokas)
- druska
- česnakas: skiltelės
- Krevetės:
- didžiosios krevetės (arba lukštentos mažutės)
- česnakas: poros didesnių skiltelių
- čili pipirai: 1
- laimo sultys: 0,5 (+ truputis žievelės)
- žuvies padažas: pagal skonį (arba soja ar tiesiog druska)
- Mažos pitos: Šiltą vandenį sumaišome su mielėmis bei cukrumi. Uždengusios paliekame, kad susidarytų puta.
- Tuo metu miltus persijojame per sietelį, sumaišome su druska. Ant miltų užpilame mielių bei vandens mišinį. Pilame aliejų. Gerai išminkome, kol tešla gausis vientisa bei elastinga.
- Taip paruošta tešlą, uždengiame bei palaikome šiltai, kol padvigubės (aš laikiau maždaug 60 minučių). Tešla pavyksta labai maloni, visai nekimbanti prie rankų, su ja, smagu darbuotis.
- Tuomet pakilusią tešlą padaliname į graikiško riešuto dydžio gabalėlius. Uždengus dar palaikome maždaug kelias minutes. Paskui iškočiojame 2 centimetrų storio mažus paplotėlius. Vėl uždengiame bei palaikome maždaug 10 minučių.
- Po to orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių temperatūros, jai įkaitus dedame paplotėlius. Šioje vietoje turime suktis greitai, kad orkaitė nespėtų atvėsti. Ir kepame maždaug 5-6 minutes. Iškepusius, greitai išimame, sudedame į atskirą lėkštę bei pridengiame rankšluosčiu, kad suminkštėtų.
- Bazilikų užtepas: Bazilikus susmulkiname, dedame trynį, citrinos sulčių, česnaką bei gerai suplakame. Beplakdamos, po truputį pilame aliejų, supylus visą aliejų, dedame druskos bei dar paplakame iki vientisos masės.
- Krevetės: Nuo krevečių nuimame uodegėles. Tada susmulkiname česnaką bei čili pipirą, pilame žuvies padažo ir laimo sulčių. Užbarstome laimo žievelės. Taip jas pamarinuojame, tiek, kol ruošiamos duonelės bei padažas. Joms pasimaranavus, dedame į keptuvę bei truputį pašildome.
- Galiausiai darome skanią užkandėlę. Pagamintą duonelę įpjauname, pakleidžiame užtepo bei dedame krevetę. Skanaujame!
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Kiaušinius dažome natūraliai
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mielinės spurgos su džemu
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Česnakinės krevetės
Pica su vištiena ir ananasais
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
KREVEČIŲ UŽKANDIS
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
POMIDORŲ IR DUONOS SRIUBA SU KREVETĖMIS
Pica su voveraitėmis
Gardžiosios mielinės spurgos
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
New Orlean’o stiliaus krevetės
Šventėms – tortas „Snickers“
Sriuba su lašišomis
Krafinai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.