Korėjietiška silkė

Kategorija: Žuvies patiekalai


Korėjietiška silkė

Paskelbė:
23 Spalio 2022
Ši silkė tikrai labai gardi, rekomenduoju išmėginti ir pasilepinti. :)



Ingredientai


  • silkės: 1 kilogramo
  • svogūnai: 5
  • actas: 80 mililitrų
  • aliejus: 0,5 stiklinės
  • kvapieji pipirų žirneliai: 1 šaukštelio
  • malta aitrioji paprika: 2 šaukštelių
  • druska: 1 šaukšto
  • pomidorų pasta: 1 šaukšto

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių aliejų su pomidorų pasta užviriname, įpilame acto ir paliekame atvėsti.
2. Tuomet į atvėsusį marinatą sudedame visus prieskonius: dviejų rūšių pipirus ir druską. Nepamirštame - pipirai kvapieji, ne juodieji (kitaip bus labai aštru ir nekvapnu).
3. Silkę išdorojame, padarome filė, tik odelės nenulupame.
4. Patarimas: Svogūnų, jeigu tik norisi, galima dėti kur kas daugiau, ne 5.
5. Svogūnus supjaustome žiedais, sudedame į marinatą ir viską išmaišome.
6. Silkės filė sudedame į didesnį dubenį, sluoksniuodamos su gautu padažu.
7. Indą uždengiame, prispaudžiame kuo nors sunkiu, palaukiame bent 3-4 valandas, o tuomet jau galite skanauti!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: