KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
Kategorija: Žuvies patiekalai
- šaldytos virtos krevetės su uodegomis (M dydžio): 400 gramų
- miltai: 1 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
- kiaušiniai: 1
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- pienas: 125 mililitrų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- Iš pradžių krevetes atšildykite.
- Dubenyje sumaišykite miltus su druska, kepimo milteliais bei pipirais. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną bei įdėkite pomidorų padažo, viską sumaišykite iki vientisos masės.
- Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų (kai kepsite krevetes, turi jas apsemti). Kiekvieną krevetę mirkykite į tešlą, laikykite krevetę už uodegos (uodegos nereikia įmerkti) bei dėkite į keptuvę. Kepkite, kol gražiai paruduoja. Skanaukite!
- Pastebėjimas: Labai gardu valgyti su pomidorų-majonezo padažu.
- Pastebėjimas: "A la gabardina" yra tokia speciali tešla, kurios dėka aliejuje tešla iškepa labai puri, minkšta bei tiesiog tirpsta burnoje. Tai kažkas labai panašaus į tempurą, tik ispaniška versija. Tokioje tešloje galima kepti ir jūros gėrybes, ir daržoves, ar mėsą. Jeigu tikrai norite nustebinti savo svečius nauju užkandžiu – labai rekomenduoju pavaišinti šiomis neapsakomai skaniomis krevetėmis! Tikrai pažadu, visi tikrai prašys dar ir dar, todėl geriau pasiruošiame didesnę porciją, skanaus!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Tešla minkštutėlė, lyg pagalvė, tik vieno ingrediento dėka
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Šventėms – tortas „Snickers“
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
BLYNAI SU RICOTTA
Pikantiški 6 šašlykų receptai
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Mielinės spurgos su džemu
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Kaip pjaustyti svogūną?
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS