Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Produktų sąrašas
– 700 g baltagūžio kopūsto
– 2 kiaušiniai
– 2 dideli svogūnai
– 4-5 valgomieji šaukštai manų kruopų
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– džiovinti ar švieži žalumynai
– prieskoniai – pagal skonį
– 30 g sviesto
– saulėgrąžų aliejus kepimui
Paruošimas:
1. Iškart prieš gaminant pilame į puodą vandenį, dedame ant ugnies ir užviriname.
2. Baltagūžį kopūstą pjaustome kaip įmanoma ploniau, dedame į verdantį vandenį.
3. Verdame kopūstą 7-10 min kol bus pusiau išviręs. Jei kopūstas senas, jį reikės virti ilgiau.
4. Dvi stambias svogūno galvutes nulupame ir pjaustome smulkiais kubeliais.
5. Į įkaitintą keptuvę dedame gabaliuką sviesto ir dedame visus supjaustytus svogūnus.
6. Apkepame svogūnus ant vidutinės ugnies iki pagels, periodiškai maišydami, kad nepridegtų. Dedame į lėkštę ir paliekame ataušti.
7. Pusiau išvirusį kopūstą dedame į kiaurasamtį, leidžiame nutekėti nereikalingam skysčiui.
8. Leidžiame kopūstui pilnai ataušti ir skysčio likučius nuspaudžiame rankomis.
9. Dedame kopūstą į gilų dubenį, pridedame ataušusius svogūnus, 2 kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (pas mane džiovinti) ir prieskonius (pagal skonį).
10. Viską gerai išmaišome ir leidžiame faršui pastovėti 10 min, kad manai išbrinktų.
11. Formuojame kotletus ir dedame į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepame iš abiejų pusių iki pagels, uždengę dangčiu. Tokie kotletai kepa labai greitai. Iš šio ingredientų kiekio man išeina 10-12 kotletų.
– 700 g baltagūžio kopūsto
– 2 kiaušiniai
– 2 dideli svogūnai
– 4-5 valgomieji šaukštai manų kruopų
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– džiovinti ar švieži žalumynai
– prieskoniai – pagal skonį
– 30 g sviesto
– saulėgrąžų aliejus kepimui
Paruošimas:
1. Iškart prieš gaminant pilame į puodą vandenį, dedame ant ugnies ir užviriname.
2. Baltagūžį kopūstą pjaustome kaip įmanoma ploniau, dedame į verdantį vandenį.
3. Verdame kopūstą 7-10 min kol bus pusiau išviręs. Jei kopūstas senas, jį reikės virti ilgiau.
4. Dvi stambias svogūno galvutes nulupame ir pjaustome smulkiais kubeliais.
5. Į įkaitintą keptuvę dedame gabaliuką sviesto ir dedame visus supjaustytus svogūnus.
6. Apkepame svogūnus ant vidutinės ugnies iki pagels, periodiškai maišydami, kad nepridegtų. Dedame į lėkštę ir paliekame ataušti.
7. Pusiau išvirusį kopūstą dedame į kiaurasamtį, leidžiame nutekėti nereikalingam skysčiui.
8. Leidžiame kopūstui pilnai ataušti ir skysčio likučius nuspaudžiame rankomis.
9. Dedame kopūstą į gilų dubenį, pridedame ataušusius svogūnus, 2 kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (pas mane džiovinti) ir prieskonius (pagal skonį).
10. Viską gerai išmaišome ir leidžiame faršui pastovėti 10 min, kad manai išbrinktų.
11. Formuojame kotletus ir dedame į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepame iš abiejų pusių iki pagels, uždengę dangčiu. Tokie kotletai kepa labai greitai. Iš šio ingredientų kiekio man išeina 10-12 kotletų.
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Kopūstų blyneliai
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Šventėms – tortas „Snickers“
Klasikinis medaus tortas
Keptuvėje paruošti balandėliai
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).
Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Kukuliai su bešamelio padažu
Sotus avienos ragu
Kepti žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Stulbinantis majonezas
Spalvotos kopūstų salotos
Greitas Obuolių pyragas
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis