Šviežių kopūstų kotletai

Kategorija: Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški


Šviežių kopūstų kotletai

Paskelbė:
26 Spalio 2023

Ingredientai

  • baltagūžiai kopūstai: 700 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • svogūnai: 2 (dideli)
  • manų kruopos: 4-5 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinti arba švieži žalumynai
  • mėgstami prieskoniai: pagal skonį
  • sviestas: 30 gramų
  • saulėgrąžų aliejus (kepimui)



Recepto paruošimas

1. Iškart prieš gamindamos pilkite į puodą vandenį, dėkite ant ugnies ir užvirinkite.

2. Baltagūžį kopūstą supjaustykite kaip įmanoma ploniau, dėkite į verdantį vandenį.

3. Virkite kopūstą maždaug 7-10 minučių kol bus pusiau išviręs. Jeigu kopūstas senas, jį reikia virti ilgiau.

4. Tada dvi stambias svogūno galvutes nulupkite.

5. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais.

6. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto.

7. Dėkite visus supjaustytus svogūnus. Apkepkite svogūnus ant vidutinio kaitrumo ugnies iki pagels, periodiškai maišydamos, kad nepridegtų.

8. Dėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.

9. Tuomet pusiau išvirusį kopūstą dėkite į kiaurasamtį, leiskite nutekėti nereikalingam skysčiui.

10. Leiskite kopūstui visiškai atvėsti ir skysčio likučius nuspauskite rankomis.

11. Po to dėkite kopūstą į gilų dubenį, pridėkite atvėsusius svogūnus, du kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (aš naudojau džiovintus) ir prieskonius (pagal savo skonį).

12. Viską gerai išmaišykite ir leiskite "faršui" pastovėti maždaug 10 minučių, kad manai išbrinktų.

13. Paskui formuokite kotletus ir dėkite į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepkite iš abiejų pusių iki pagels, uždengusios dangčiu. Šie kotletai kepa itin greitai. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: