Šviežių kopūstų kotletai su manais
Kategorija: Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Labai gardus patiekalas, kai nori pasigaminti ką nors be mėsos, tai kotletai iš kopūstų, pagaminti su manais. Būtinai pamėginkite.
Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 10-12 kotletų
1. Iškart prieš gamindamos pilkite į puodą vandenį, dėkite ant ugnies ir užvirinkite.
2. Baltagūžį kopūstą supjaustykite kaip įmanoma ploniau, dėkite į verdantį vandenį.
3. Virkite kopūstą maždaug 7-10 minučių kol bus pusiau išviręs. Jeigu kopūstas senas, jį reikia virti ilgiau.
4. Tada dvi stambias svogūno galvutes nulupkite.
5. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais.
6. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto
7. Dėkite visus supjaustytus svogūnus. Apkepkite svogūnus ant vidutinio kaitrumo ugnies iki pagels, periodiškai maišydamos, kad nepridegtų.
8. Dėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
9. Tuomet pusiau išvirusį kopūstą dėkite į kiaurasamtį, leiskite nutekėti nereikalingam skysčiui.
10. Leiskite kopūstui visiškai atvėsti ir skysčio likučius nuspauskite rankomis.
11. Po to dėkite kopūstą į gilų dubenį, pridėkite atvėsusius svogūnus, du kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (aš naudojau džiovintus) ir prieskonius (pagal savo skonį).
12. Viską gerai išmaišykite ir leiskite "faršui" pastovėti maždaug 10 minučių, kad manai išbrinktų.
13. Paskui formuokite kotletus ir dėkite į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepkite iš abiejų pusių iki pagels, uždengusios dangčiu. Šie kotletai kepa itin greitai. Skanaus!
Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 10-12 kotletų
Ingredientai
- baltagūžiai kopūstai: 700 gramų
- kiaušiniai: 2
- svogūnai: 2 (dideli)
- manų kruopos: 4-5 valgomųjų šaukštų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovinti arba švieži žalumynai
- mėgstami prieskoniai: pagal skonį
- sviestas: 30 gramų
- saulėgrąžų aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iškart prieš gamindamos pilkite į puodą vandenį, dėkite ant ugnies ir užvirinkite.
2. Baltagūžį kopūstą supjaustykite kaip įmanoma ploniau, dėkite į verdantį vandenį.
3. Virkite kopūstą maždaug 7-10 minučių kol bus pusiau išviręs. Jeigu kopūstas senas, jį reikia virti ilgiau.
4. Tada dvi stambias svogūno galvutes nulupkite.
5. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais.
6. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto
7. Dėkite visus supjaustytus svogūnus. Apkepkite svogūnus ant vidutinio kaitrumo ugnies iki pagels, periodiškai maišydamos, kad nepridegtų.
8. Dėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
9. Tuomet pusiau išvirusį kopūstą dėkite į kiaurasamtį, leiskite nutekėti nereikalingam skysčiui.
10. Leiskite kopūstui visiškai atvėsti ir skysčio likučius nuspauskite rankomis.
11. Po to dėkite kopūstą į gilų dubenį, pridėkite atvėsusius svogūnus, du kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (aš naudojau džiovintus) ir prieskonius (pagal savo skonį).
12. Viską gerai išmaišykite ir leiskite "faršui" pastovėti maždaug 10 minučių, kad manai išbrinktų.
13. Paskui formuokite kotletus ir dėkite į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepkite iš abiejų pusių iki pagels, uždengusios dangčiu. Šie kotletai kepa itin greitai. Skanaus!
Raktažodžiai:
kopustai, kiausiniai, svogunai, kotletai, manai, manu kruopos, druska, zalumynai, sviestas, saulegrazu aliejus
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Kopūstų blyneliai
Virtų bulvių cepelinai su manais
Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Šviežių kopūstų salotos su obuoliais ir agurkais
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Kiaulienos ir jautienos mėsos konservai
Garnyras prie keptų šonkauliukų
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)
Kreminis žiedinių kopūstų apkepas su pievagrybiais ir sūriu
GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)
Cukinijų ir faršo kotletai
Čilietiško moliūgo, pupelių ir makaronų troškinys
Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Žiedinių kopūstų salotos