Pasakiška daržovių košė
Kategorija: Daržovių patiekalai / Vegetariški / Veganiški
Ingredientai:
Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą saliero lapkotį (galima berti truputį džiovintos gelsvės, petražolių) ir viską verdame apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Tuo metu, kol verda bulves su morka, nulupame svogūną, smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su sviestu. Ant nedidelės ugnies kepame svogūnus keletą minučių.
Cukiniją nulupame (jei labai minkšta odelė – lupti nereikia) ir supjaustome kubeliais (jei cukinija labai didelė reiktų išimti vidurį kartu su sėklytėmis). Sudedame į keptuvę kartu su svogūnais ir ant vidutinės ugnies kepame viską dar 7-8 minutes dažnai maišydami.
Išvirus bulvėms ir morkai nupilame vandenį ir į puodą sudedame keptas cukinijas su svogūnu, pilame pieną ir viską sutriname. Jei pagal skonį trūkstą – beriame dar druskos.
Ši daržovių košė nuostabus garnyras prie mėsos patiekalų.
- 5 bulvės
- 1 morka
- 350g cukinijos
- 1 didelis svogūnas
- 100ml pieno
- 2 v.š. sviesto
- šakelė šviežių krapų
- pusė saliero lapkočio
- druska
Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą saliero lapkotį (galima berti truputį džiovintos gelsvės, petražolių) ir viską verdame apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Tuo metu, kol verda bulves su morka, nulupame svogūną, smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su sviestu. Ant nedidelės ugnies kepame svogūnus keletą minučių.
Cukiniją nulupame (jei labai minkšta odelė – lupti nereikia) ir supjaustome kubeliais (jei cukinija labai didelė reiktų išimti vidurį kartu su sėklytėmis). Sudedame į keptuvę kartu su svogūnais ir ant vidutinės ugnies kepame viską dar 7-8 minutes dažnai maišydami.
Išvirus bulvėms ir morkai nupilame vandenį ir į puodą sudedame keptas cukinijas su svogūnu, pilame pieną ir viską sutriname. Jei pagal skonį trūkstą – beriame dar druskos.
Ši daržovių košė nuostabus garnyras prie mėsos patiekalų.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Avižinė košė su bananais ir cinamonu
Jautienos troškinys su daržovėmis
Šašlykai greituoju būdu..
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Klasikinis medaus tortas
Keptos daržovės
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis
AVIENOS PLOVAS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“