Pasakiška daržovių košė

Ingredientai:
Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą saliero lapkotį (galima berti truputį džiovintos gelsvės, petražolių) ir viską verdame apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Tuo metu, kol verda bulves su morka, nulupame svogūną, smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su sviestu. Ant nedidelės ugnies kepame svogūnus keletą minučių.
Cukiniją nulupame (jei labai minkšta odelė – lupti nereikia) ir supjaustome kubeliais (jei cukinija labai didelė reiktų išimti vidurį kartu su sėklytėmis). Sudedame į keptuvę kartu su svogūnais ir ant vidutinės ugnies kepame viską dar 7-8 minutes dažnai maišydami.
Išvirus bulvėms ir morkai nupilame vandenį ir į puodą sudedame keptas cukinijas su svogūnu, pilame pieną ir viską sutriname. Jei pagal skonį trūkstą – beriame dar druskos.
Ši daržovių košė nuostabus garnyras prie mėsos patiekalų.
- 5 bulvės
- 1 morka
- 350g cukinijos
- 1 didelis svogūnas
- 100ml pieno
- 2 v.š. sviesto
- šakelė šviežių krapų
- pusė saliero lapkočio
- druska
Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą saliero lapkotį (galima berti truputį džiovintos gelsvės, petražolių) ir viską verdame apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
Tuo metu, kol verda bulves su morka, nulupame svogūną, smulkiai supjaustome ir sudedame į keptuvę su sviestu. Ant nedidelės ugnies kepame svogūnus keletą minučių.
Cukiniją nulupame (jei labai minkšta odelė – lupti nereikia) ir supjaustome kubeliais (jei cukinija labai didelė reiktų išimti vidurį kartu su sėklytėmis). Sudedame į keptuvę kartu su svogūnais ir ant vidutinės ugnies kepame viską dar 7-8 minutes dažnai maišydami.
Išvirus bulvėms ir morkai nupilame vandenį ir į puodą sudedame keptas cukinijas su svogūnu, pilame pieną ir viską sutriname. Jei pagal skonį trūkstą – beriame dar druskos.
Ši daržovių košė nuostabus garnyras prie mėsos patiekalų.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Kiaušinius dažome natūraliai

Šventėms – tortas „Snickers“

Avižinė košė su bananais ir cinamonu

Jautienos troškinys su daržovėmis

Šašlykai greituoju būdu..

Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)

Benediktinų užkandis su kiaušiniais ir olandišku padažu

Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")

Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos

Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai

Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.

Klasikinis medaus tortas

Keptos daržovės

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Kiaušinių plaktienė su grietine ir kiaulienos smegenimis

AVIENOS PLOVAS

CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS

BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU

Koldūnai su prancūzišku pomidorų troškiniu

Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“