Vegetariški balandėliai be mėsos
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Turiu pripažinti, kad balandėlius aš labai mėgstu, tik man visados atrodo, kad jiems pasigaminti reiks begalės laiko. Pagaminti juos su mėsa gal ir net kiek lengviau - faršą sumaišei su ryžiais ir susukai į kopūsto lapus. O aš kartais mėgstu kokią savaitę mėsos visai nevalgyti ir tomis dienomis man labai patinka paruošti balandėlius be mėsos ir tokiam įdarui paruošti, laiko reikia šiek tiek daugiau. Bet aš galiu pasakyti, kad įdėtos pastangos visada atperka sugaištą laiką virtuvėje. Tad dalinuosi ir su jumis šiuo nuostabiu receptu, gal ir Jūs užsinorėsite faršą pakeisti daržovėmis.
1. Pirmiausia kopūsto galvą dedame į verdantį vandenį ir atskiriame po vieną lapus. Juos pamirkome kelias minutes vandenyje, kad suminkštėtų.
2. Tuomet lapus sudedame į lėkštę, kad atvėstų. Paskui iš lapų išpjauname kietąją dalį.
3. Įdarui išverdame ryžius ir atvėsiname.
4. Svogūnus supjaustome mažais kubeliais.
5. Morkas ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pomidorus nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, česnakus sukapojame.
6. Keptuvėje apkepiname svogūnus bei česnakus.
7. Paskui į keptuvę sudedame morkas bei cukiniją.
8. Kai jau daržovės beveik suminkštėja, sudedame pomidorus. Viską pagardiname prieskoniais. Pakepiname dar maždaug 60 sekundžių ir nuimame nuo kaitros.
9. Į daržoves įmaišome išvirtus ryžius ir paliekame atvėsti.
10. Po to į suminkštėjusius kopūsto lapus dedame šiek tiek įdaro ir susukame.
11. Paruoštus balandėlius dedame į puodą ir užpilame viena stikline vandens.
12. Puodą uždengiame dangčiu ir statome troškinti. Visas procesas užtrunka maždaug 20-25 minutes, kol kopūstai tampa visai minkšti.
13. Prieš bebaigiant troškintis, į puodą sukrečiame grietinę ir pomidorų padažą. Jeigu trūksta, įberiame druskos ir/ar prieskonių. Dar leidžiame paburbuliuoti kelias minutes ir galima patiekti.
14. Aš pati šį kartą balandėlius su bulvių koše, nors taip pat labai skanu juos valgyti su ryžiais arba likusiu daržovių įdaru (man jo kartais kažkiek atlieka). Skanaus!
Ingredientai
- kopūstai: 1 galvos
- ryžiai: 1 stiklinės
- svogūnai: 2
- morkos: 3
- cukinijos: 1 (arba pagal skonį)
- pomidorai: 2
- česnakas: 2 skiltelių
- grietinė: kelių šaukštelių
- pomidorų padažas: poros šaukštų
- druska
- pipirai
- malta raudonoji paprika
- chmeli suneli prieskoniai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kopūsto galvą dedame į verdantį vandenį ir atskiriame po vieną lapus. Juos pamirkome kelias minutes vandenyje, kad suminkštėtų.
2. Tuomet lapus sudedame į lėkštę, kad atvėstų. Paskui iš lapų išpjauname kietąją dalį.
3. Įdarui išverdame ryžius ir atvėsiname.
4. Svogūnus supjaustome mažais kubeliais.
5. Morkas ir cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pomidorus nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, česnakus sukapojame.
6. Keptuvėje apkepiname svogūnus bei česnakus.
7. Paskui į keptuvę sudedame morkas bei cukiniją.
8. Kai jau daržovės beveik suminkštėja, sudedame pomidorus. Viską pagardiname prieskoniais. Pakepiname dar maždaug 60 sekundžių ir nuimame nuo kaitros.
9. Į daržoves įmaišome išvirtus ryžius ir paliekame atvėsti.
10. Po to į suminkštėjusius kopūsto lapus dedame šiek tiek įdaro ir susukame.
11. Paruoštus balandėlius dedame į puodą ir užpilame viena stikline vandens.
12. Puodą uždengiame dangčiu ir statome troškinti. Visas procesas užtrunka maždaug 20-25 minutes, kol kopūstai tampa visai minkšti.
13. Prieš bebaigiant troškintis, į puodą sukrečiame grietinę ir pomidorų padažą. Jeigu trūksta, įberiame druskos ir/ar prieskonių. Dar leidžiame paburbuliuoti kelias minutes ir galima patiekti.
14. Aš pati šį kartą balandėlius su bulvių koše, nors taip pat labai skanu juos valgyti su ryžiais arba likusiu daržovių įdaru (man jo kartais kažkiek atlieka). Skanaus!
Raktažodžiai:
balandeliai, vegetariski balandeliai, kopustai, ryziai, svogunai, pomidorai, cesnakas, grietine, pomidoru padazas, paprika, morkos
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Tinginių balandėliai
Skanus padažas balandėliams
Keptuvėje paruošti balandėliai
Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Kopūstainis
Kopūstų blyneliai
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Varškės apkepas su daržovėmis
Šokoladinis pyragas - Šokoladainis be kiaušinių
Gardieji čenakai su kiauliena
Greitas maltos mėsos šnicelis
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
MALTOS MĖSOS APKEPAS
Kibinai su mėsa
Pilno grūdo makaronai su vištiena
Kotletukai su bulvėmis grietinės-pomidorų padaže
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")