NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
- baltagūžiai kopūstai: 700 gramų
- kiaušiniai: 2
- svogūnai: 2 (dideli)
- manų kruopos: 4-5 valgomųjų šaukštų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovinti arba švieži žalumynai
- mėgstami prieskoniai: pagal skonį
- sviestas: 30 gramų
- saulėgrąžų aliejus (kepimui)
- Iškart prieš gamindamos pilkite į puodą vandenį, dėkite ant ugnies ir užvirinkite.
- Baltagūžį kopūstą supjaustykite kaip įmanoma ploniau, dėkite į verdantį vandenį.
- Virkite kopūstą maždaug 7-10 minučių kol bus pusiau išviręs. Jeigu kopūstas senas, jį reikia virti ilgiau.
- Tada dvi stambias svogūno galvutes nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto ir dėkite visus supjaustytus svogūnus.
- Apkepkite svogūnus ant vidutinio kaitrumo ugnies iki pagels, periodiškai maišydamos, kad nepridegtų. Dėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
- Tuomet pusiau išvirusį kopūstą dėkite į kiaurasamtį, leiskite nutekėti nereikalingam skysčiui.
- Leiskite kopūstui visiškai atvėsti ir skysčio likučius nuspauskite rankomis.
- Po to dėkite kopūstą į gilų dubenį, pridėkite atvėsusius svogūnus, du kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (aš naudojau džiovintus) ir prieskonius (pagal savo skonį).
- Viską gerai išmaišykite ir leiskite "faršui" pastovėti maždaug 10 minučių, kad manai išbrinktų.
- Paskui formuokite kotletus ir dėkite į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepkite iš abiejų pusių iki pagels, uždengusios dangčiu. Šie kotletai kepa itin greitai. Skanaus!
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kopūstų blyneliai
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
GRIKIŲ KOTLETAI (VOS 5 INGREDIENTAI)
Šventėms – tortas „Snickers“
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Šniceliai su balta duona ir padažu
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Šaltiena
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Kepti žiediniai kopūstai džiūvėsėliuose
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
Sotus avienos ragu
Troškinti kopūstai su mėsa
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
Veganiski virtinukai - labai skanus