Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
Kategorija: Vegetariški / Veganiški / Vištiena ir paukštiena
Reikės:
200 g nevirtų ryžių
250 g vištienos filė
100 g anakardžių riešutų
1 raudonoji paprika
2 kiaušiniai
2 nedideli svogūnai
2-3 skiltelės česnako
100 g ananasų (galima konservuotų)
3 v. š. sojų padažo
4-5 v. š. vištienos sultinio (naudojau sultinį iš kubelio)
1 v. š. kario
1 a. š. cukraus
1 čili pipiras arba aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
svogūno laiškų
alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminame
* Ryžius išverdame, bet neperverdame - turi likti birūs.
* Kepimui iš karto susipjaustome visus produktus: papriką ir vištieną – juostelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, ananasus – kubeliais, česnaką susmulkiname, susipjaustome svogūno laiškus, išsiverdame sultinio (jei turite, galite naudoti natūralų vištienos sultinį), lengvai išplakame kiaušinius.
* Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus (jo nepagailime), dedame svogūnus, paprikas, čili pipirą (arba miltelius), česnakus ir ant didelės ugnies maišydami pakepiname viską apie 2-3 min. Pilame kiaušinius, viską gerai išmaišome ir kepame apie 1 min. Pilame sojos padažą, sultinį, karį, cukrų, viską išmaišome, sudedame vištieną ir kepame dar 5 min. Dedame riešutus, ananasus ir ryžius. Viską išmaišome (žiūrėkite, kad nebūtų ryžių gumulėlių), kepame 5 min. Galiausiai beriame svogūnų laiškus, dar kartą išmaišome ir patiekiame. Skanaus! :)
200 g nevirtų ryžių
250 g vištienos filė
100 g anakardžių riešutų
1 raudonoji paprika
2 kiaušiniai
2 nedideli svogūnai
2-3 skiltelės česnako
100 g ananasų (galima konservuotų)
3 v. š. sojų padažo
4-5 v. š. vištienos sultinio (naudojau sultinį iš kubelio)
1 v. š. kario
1 a. š. cukraus
1 čili pipiras arba aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
svogūno laiškų
alyvuogių aliejaus kepimui
Gaminame
* Ryžius išverdame, bet neperverdame - turi likti birūs.
* Kepimui iš karto susipjaustome visus produktus: papriką ir vištieną – juostelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, ananasus – kubeliais, česnaką susmulkiname, susipjaustome svogūno laiškus, išsiverdame sultinio (jei turite, galite naudoti natūralų vištienos sultinį), lengvai išplakame kiaušinius.
* Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus (jo nepagailime), dedame svogūnus, paprikas, čili pipirą (arba miltelius), česnakus ir ant didelės ugnies maišydami pakepiname viską apie 2-3 min. Pilame kiaušinius, viską gerai išmaišome ir kepame apie 1 min. Pilame sojos padažą, sultinį, karį, cukrų, viską išmaišome, sudedame vištieną ir kepame dar 5 min. Dedame riešutus, ananasus ir ryžius. Viską išmaišome (žiūrėkite, kad nebūtų ryžių gumulėlių), kepame 5 min. Galiausiai beriame svogūnų laiškus, dar kartą išmaišome ir patiekiame. Skanaus! :)
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Iš kinų virtuvės: kalakutiena su anakardžių riešutais
KALAKUTIENOS IR ANAKARDŽIŲ RIEŠUTŲ TROŠKINYS
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
KRISTIJONO KRABŲ SALOTOS (MIŠRAINĖ)
Kiniškos sojų varškės salotos
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
"TOFU" IEŠMELIAI
AVIENOS PLOVAS
Itališka peperonata
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Šventėms – tortas „Snickers“
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kitokios ryžių salotos su grybais ir alyvuogėmis
Vištiena įdarytos bulvių puselės
Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele
Pikantiškos vištienos salotos
BRAŠKIŲ, BANANŲ IR ANANASŲ KOKTEILIS
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai