CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Kategorija: Apkepai / Vegetariški / Veganiški
- cukinijos: 1 kilogramo
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
- alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
- svogūnai: 1 (smulkiai supjaustyto)
- česnakas: 2 skiltelių (smulkiai sukapotų)
- cukinijų sulčių: 500 mililitrų (nuvarvės nuo tarkuotų cukinijų ir pieno mišinio)
- tarkuotas sendintas sūris: 60 gramų
- apvaliagrūdžiai ryžiai: 120 gramų (bet ne risotto)
- miltai: 2 šaukštų
- pipirai
- Iš pradžių cukinijas sutarkuojame burokinės tarkos pagalba, sumaišome su druska, sudedame į kiaurasamtį, o kiaurasamtį statome į dubenėlį, kad sulaikytų varvančias sultis. Leidžiame pastovėti mažiausiai 20 minučių. Kad sultys geriau nuvarvėtų, galima kartas nuo karto cukinijas pamaišyti.
- Tuomet ryžius gerai nuplauname, užpilame su karštu vandeniu bei padedame į šalį kol jų prireiks.
- Įkaitiname orkaitę 210 laipsnių temperatūros.
- Tada cukinijas kuo sausiau nuspaudžiame rankomis bei paskleidžiame ant virtuvinio popieriaus, kad jos dar geriau nusausėtų.
- Nubėgusias cukinijos sultis sumaišome su pienu, kol turėsime puslitrį skysčio, supilame į nedidelį puodą ir pašildome ant lengvos ugnies. Tik pašildome, neviriname.
- Po to didesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų, jame kepame svogūnus ir česnakus, kol šie dailiai pagels.
- Sudedame cukinijas, pakepame dar maždaug 5 minutes.
- Suberiame miltus, išmaišome, kad gerai pasiskirstytų bei pakaitiname dar maždaug 2 minutes.
- Nukeliame nuo ugnies. Įmaišome dalį sendinto sūrio, viso maždaug 2 šaukštus, ir greitai išmaišome.
- Pagardiname pipirais. Šiuo momentu paragaujame ir jei trūksta druskos, dedame dar truputį, bet atsargiai, cukinijos jau gerai pasūdytos.
- Nupilame nuo ryžių vandenį, gerai nuvarviname bei dedame į cukinijų mišinį. Apliejame šiltu cukinijų sulčių ir pieno mišiniu, gerai išmaišome bei vėl dedame and viryklės, kai ims virsnoti supilame į kaitrai atsparų indą, o jei keptuvę galima dėti į orkaitę, galima palikti ir toje pačioje keptuvėje.
- Pabarstome likusiu sendintu sūriu, apšlakstome likusiu šaukštu alyvuogių aliejaus, pridengiame viską aliuminio folija bei dedame į orkaitę 15 minučių.
- Atidengiame foliją ir vėl dedame į orkaitę dar maždaug 10-15 minučių, kol paviršius apdžius bei gražiai pageltonuos. Jei viršuje susikaupė daug skysčių, pakaitiname dar keletą minučių.
- Ištraukusios iš orkaitės leidžiame pastovėti kambario temperatūroje maždaug 10 minučių, o tada jau mėgaujamės!
- Pastebėjimas: Man pačiai tai yra nerealus vegetariškas patiekalas, bet jei jūs negalite gyventi be mėsos, tuomet kai sudėsite ryžius galite įmaišyti ir apkeptos paukštienos ar virto kumpio gabalėlių. Šis apkepas taip pat gali būti labai gardus garnyras prie žuvies arba mėsos.
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
Cukinijų ir feta sūrio apkepas su ryžių plutele
CUKINIJŲ APKEPAS SU VIŠTIENA
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Šašlykai greituoju būdu..
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Brokolių apkepas su kukurūzais ir ryžių plutele
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Tortas „Juodasis miškas“
Šokoladinis tiramisų tortas
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
AVIENOS PLOVAS
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
CUKINIJŲ BLYNAI SU SVOGŪNŲ LAIŠKAIS
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Kiaušinius dažome natūraliai
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
Tarkuotų bulvių pyragas su sūriu ir česnaku