Salotos su džiovintais pomidorais ir citrininiu medaus / alyvuogių aliejaus padažu

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Salotų, mišrainių receptai


Salotos su džiovintais pomidorais ir citrininiu medaus / alyvuogių aliejaus padažu

Paskelbė:

Šios salotos – tai gaivus, lengvas ir skanus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis sveiku ir maistingu patiekalu. Vyšninių pomidorų, agurkų ir saulėje džiovintų pomidorų derinys suteikia salotoms šviežumo ir intensyvaus skonio, o citrininis medaus ir alyvuogių aliejaus padažas puikiai papildo šiuos ingredientus, sukuriant švelnų ir saldžiai rūgštų skonį. Šios salotos ne tik skanios, bet ir lengvos, idealiai tinkančios tiek prie pagrindinio patiekalo, tiek kaip savarankiškas užkandis.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Salotos: Salotose gausu skaidulų, vitamino A, C ir K, kurie padeda palaikyti sveiką odą, imuninę sistemą ir gerą regėjimą.
  • Vyšniniai pomidorai: Pomidorai yra puikus likopeno šaltinis, kuris turi antioksidacinių savybių ir padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso. Be to, jie yra puikus vitamino C šaltinis.
  • Agurkai: Agurkai yra žinomi dėl savo drėkinamųjų savybių, nes jie turi daug vandens, taip pat gausu vitaminų, tokių kaip A ir K.
  • Saulėje džiovinti pomidorai: Džiovinti pomidorai turi daugiau koncentruoto skonio ir yra puikus likopeno šaltinis. Be to, jie suteikia salotoms intensyvesnį ir sodresnį skonį.
  • Alyvuogių aliejus: Alyvuogių aliejus yra sveikų mononesočiųjų riebalų šaltinis, padedantis sumažinti širdies ligų riziką ir suteikiantis antioksidacinių savybių.
  • Citrina ir medus: Citrina suteikia salotoms šviežumo, o medus – natūralios saldumo, subalansuojant visą skonį.


Ingredientai

Salotoms:
  • salotos: 300 gramų
  • vyšniniai pomidorai: 16
  • trumpavaisiai agurkai: 2 (arba 0,5 ilgavaisio)
  • saulėje džiovinti pomidorai: 8
  • svogūnai: 1 (nėra būtina)
Padažui:
  • citrinos: 0,5
  • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruoškite visus ingredientus, kurių prireiks šioms salotoms.

2. Jeigu mėgstate svogūnus ir jį naudosite, tai nulupkite vieną ir smulkiai supjaustykite. Salotas išplaukite, nusausinkite ir sudraskykite gabaliukais. Vyšninius pomidoriukus supjaustykite perpus. Agurkus supjaustykite griežinėliais (jeigu naudosite ilgavaisius, tai smulkiau). Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis.

3. Padažas: Iš citrinos išspauskite sultis, supilkite medų ir aliejų, įberkite druskos bei juodųjų pipirų, išmaišykite.

4. Į dubenį sudėkite salotas, užpilkite pasiruoštu padažu. Sudėkite pomidorus, agurkus ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską išmaišykite, patiekite ir skanaukite!