Sočios veganiškos baltųjų pupelių, avokadų ir pomidorų salotos

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Salotų, mišrainių receptai


Sočios veganiškos baltųjų pupelių, avokadų ir pomidorų salotos

Paskelbė:

Šios veganiškos baltųjų pupelių, avokadų ir pomidorų salotos yra puikus pasirinkimas sveikam ir sotiam valgymui. Tai salotos, kurios ne tik suteikia energijos, bet ir gausu vitaminų bei maistingų medžiagų. Pupelės suteikia baltymų ir skaidulų, o avokadai – sveikųjų riebalų, kurie padeda palaikyti gerą širdies sveikatą. Vyšniniai pomidorai prideda gaivumo ir vitaminų, o pats padažas su citrina ir baziliku suteikia salotoms nuostabų skonį ir aromatą.


Kodėl šios salotos naudingos sveikatai?


  • Baltosios pupelės – jos yra puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, todėl padeda ilgiau jaustis sotiems ir prisideda prie virškinimo gerinimo. Be to, pupelės turi daugybę mikroelementų, tokių kaip geležis ir magnis, kurie yra svarbūs energijai ir raumenų funkcijoms.
  • Avokadai – avokadai yra vieni geriausių šaltinių mononesočiųjų riebalų, kurie padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį. Jie taip pat turi kalio, kuris padeda palaikyti tinkamą kraujospūdį ir skatina skysčių balansą organizme.
  • Pomidorai – šiuose vaisiuose gausu vitamino C ir likopeno, kurie stiprina imunitetą ir kovoja su uždegimais, taip pat prisideda prie odos sveikatos.
  • Garstyčios ir česnakas – šie prieskoniai turi antioksidacinių savybių, gerina virškinimą ir skatina medžiagų apykaitą.


Ingredientai

Salotoms:
  • virtos baltosios pupelės: 1 stiklinės (galima naudoti ir konservuotų 1 skardinę)
  • avokadai: 1
  • vyšniniai pomidorai: 10
Salotų padažui:
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
  • džiovintas arba šviežias bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio (naudoju "Dižono" garstyčias)
  • druska
  • pipirai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia daržoves smulkiai supjaustome.

2. Tada sumaišome nurodytos padažo ingredientus tarpusavyje.

3. Tuomet supilame padažą ant daržovių ir pupelių. Viską sumaišome.

4. Palaikome šaldytuve bent jau pusvalandį, kad skoniai "susidraugautų" tarpusavyje. Skanaujame!