Pekino kopūstų salotos su žirneliais ir agurkais

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Pekino kopūstų salotos su žirneliais ir agurkais

Paskelbė:

Pekino kopūstų salotos su žirneliais ir agurkais – tai lengvas, gaivus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis kaip garnyras arba užkandis. Salotos pasižymi švelniu skoniu ir lengvu traškumu, o žirneliai ir agurkai suteikia šviežumo, o pekino kopūstas – lengvumo.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Pekino kopūstai – yra puikus vitamino C šaltinis, stiprinantis imuninę sistemą ir gerinantis odos būklę. Pekino kopūstai taip pat turi daug vandens ir skaidulų, padedančių virškinimo sistemai.
  • Agurkai – juose yra daug vandens, tad jie puikiai hidratizuoja organizmą ir padeda palaikyti odos drėgmę. Taip pat agurkai turi mažai kalorijų ir puikiai tinka sveiko gyvenimo būdo mityboje.
  • Konservuoti žirneliai – geras baltymų ir skaidulų šaltinis, padedantis palaikyti energiją ir virškinimo sistemos sveikatą.
  • Krapai – turi daug vitaminų A ir C, kurie stiprina imuninę sistemą, bei antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais.
  • Laiškinis česnakas – puikus sveikatai naudingas priedas, kuris turi antibakterinių savybių ir gali pagerinti virškinimo sistemos veiklą.


Ingredientai

  • pekino kopūstai: 0,5
  • agurkai: 1
  • konservuoti žirneliai: 200 gramų
  • smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • smulkintas laiškinis česnakas: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnio
  • mėgstamas majonezas: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nuo konservuotų žirnelių nupilkite skystį ir leiskite jiems nusivarvėti.

2. Tada pekino kopūstą supjaustykite ruoželiais, agurką griežinėliais arba šiaudeliais, kaip jums labiau norisi.

3. Tuomet pjaustytas daržoves sumaišykite su konservuotais žirneliais ir susmulkintais žalumynais.

4. Galiausiai pagardinkite druska ir sumaišykite su mėgstamu majonezu. Skanaukite! ;)