Krevečių ir avokadų laiveliai
Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Užkandžių receptai

Krevečių ir avokadų laiveliai – tai greitas, skanus ir maistingas užkandis, kurio švelnus avokadų kremas derinamas su švelniomis krevetėmis ir gaiviais citrinos akcentais. Puikiai tinka tiek kaip lengvas užkandis prie šventinių pietų, tiek kaip kasdienis sveikas pasirinkimas. Patiekti ant duonos ar trapučių – ideali alternatyva skaniuose užkandžiuose.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Krevetės – yra puikus baltymų šaltinis, taip pat turi daug jodo, seleno ir vitamino B12, kurie stiprina širdį ir kraujotaką bei padeda palaikyti sveiką nervų sistemą.
- Avokadai – turtingi mononesočiaisiais riebalais, kurie padeda palaikyti širdies sveikatą, taip pat vitaminais E, K, C ir B5, kurie turi antioksidacinių savybių ir stiprina odą bei imunitetą.
- Majonezas – suteikia kreminės tekstūros ir skonio, nors galite rinktis lengvesnį variantą, kad sumažintumėte kalorijų kiekį.
- Citrinos sultys – padeda išryškinti skonį, taip pat turi daug vitamino C, kuris stiprina imunitetą.
- Druska ir pipirai – ne tik pagerina skonį, bet ir padeda kūnui subalansuoti skysčius bei stimuliuoja virškinimą.
- Čili dribsniai – prideda aštrumo ir turi priešuždegiminių savybių.
Ingredientai
- Krevetės: sauja
- Avokadai: 1 vnt.
- Majonezas: 1 valg. š.
- Citrinos sultys: šlakelis
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Čili dribsniai: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Krevetes (virtas ar keptas) šiek tiek pasmulkinti.
2. Avokadą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti prie krevečių.
3. Įdėti majonezo.
4. Įspausti citrinos sulčių.
5. Įberti druskos, pipirų, čili dribsnių.
6. Viską labai gerai išmaišyti.
7. Patiekti ant duonos, trapučių ar šalia kiaušinių.
Panašūs receptai

Silkės salotos su obuoliais ir avokadu

Užkandis su žuvimi: skumbrės bruschetta su keptu burokėliu

Tuno tartaras su avokadais ir tobulu padažu

Konservuotų avinžirnių humusas su avokadu ir česnaku

Sočios veganiškos baltųjų pupelių, avokadų ir pomidorų salotos

Keptas camambert (kamambero) sūris su vynuogėmis

Agurkų sušiai su ryžiais, avokadais, paprikomis ir morkomis

Lašišos tartaras su avokadų kremu

sluoksniuotos tešlos krepšeliai su krevečių, krabų lazdelių ir salotų įdaru

Rūkytos lašišos tartaras su avokadais

Avokadų ir mangų salsa traškučiams

Vegetariškas suvožtinis su Portobello grybais ir halumi sūriu