Vegetariškas šviežių kopūstų troškinys

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Daržovių patiekalų receptai


Vegetariškas šviežių kopūstų troškinys

Paskelbė:

Šis vegetariškas kopūstų troškinys – tai lengvas, maistingas ir labai skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Minkšti kopūstai, traškios morkos ir aromatingi prieskoniai sukuria subalansuotą skonį, o subtiliai įmaišyta grietinė suteikia švelnumo. Šis troškinys lengvai pritaikomas pagal skonį – galite naudoti vegetarišką sultinį arba vištienos sultinį, taip pat pridėti daugiau mėgstamų prieskonių.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

  • Kopūstai: Jie yra puikus skaidulų, vitamino C ir vitamino K šaltinis. Kopūstai padeda gerinti virškinimą, stiprina imuninę sistemą ir prisideda prie kaulų sveikatos.
  • Morkos: Morkose gausu beta-karoteno, kuris organizme virsta vitaminu A. Tai naudinga akims, odai ir imunitetui.
  • Svogūnai ir česnakai: Šie ingredientai turi antibakterinių savybių, padedančių stiprinti imunitetą.
  • Alyvuogių aliejus: Jame gausu sveikų mononesočiųjų riebalų, kurie yra naudingi širdies ir kraujagyslių sveikatai.
  • Grietinė: Nors nebūtina, ji suteikia papildomų kalcio ir vitamino B12, padedančių palaikyti sveikus kaulus ir nervų sistemą.


Ingredientai

  • kopūstai: 0,5 gūžės (~1 kilogramo)
  • druska: 1-2 arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
  • svogūnai: 1 (smulkiai pjaustyto)
  • morkos: 1 (tarkuotos burokine tarka)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkintų)
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vištienos sultinys: 100 mililitrų (arba vegetariškas sultinys; nėra būtina)
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų (arba majonezas; nėra būtina)
  • smulkiai pjaustytos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruoškite visus reikiamus ingredientus.

2. Pirmiausia kopūstą žiuljenuokite (nežinau iš kur teta ištraukė tokį žodį, bet jis mūsų šeimoje naudojamas), tai yra supjaustykite šiaudeliais, dėkite į dubenį, pasūdykite, pasaldiname cukrumi bei sugrūskite, kad kopūsto šiaudeliai suminkštėtų bei išsiskirtų sultys.

3. Keptuvėje virš vidutinės kaitos nedideliame aliejaus kiekyje apkepinkite svogūnus, maždaug 3 minutes.

4. Tada pridėkite kopūstus, morkas, česnaką bei pipirus, pilkite dar šlakelį aliejaus. Viską apkepinkite atviroje keptuvėje, maišydami mentele,- maždaug 5 minutes.

5. Toliau troškiname po uždengtu dangčiu dar apie 10 minučių. Kopūstai privalo troškintis savo garuose, jei skysčio neužtenka, pilkite sultinio.

6. Kai kopūstai suminkštėja, įmaišykite grietinę arba majonezą, suberkite petražoles ir viską gerai išmaišykite. Dar patroškinkite maždaug 1-2 minutes. Patiekite ir skanaukite!