Žiedinių kopūstų (kalafiorų) blyneliai su parmezano sūriu

Kategorija: Blynų patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai / Daržovių patiekalų receptai


Žiedinių kopūstų (kalafiorų) blyneliai su parmezano sūriu

Paskelbė:

Žiedinių kopūstų blyneliai su parmezano sūriu

Šie žiedinių kopūstų blyneliai su parmezano sūriu yra sveikas ir skanus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Blyneliai yra traškūs, lengvai paruošiami ir puikiai tinka kaip garnyras ar pagrindinis patiekalas, ypač tiems, kurie siekia sveikos mitybos. Kalafiorai suteikia šiam patiekalui gaivumo, o parmezano sūris prideda subtilaus ir sūraus skonio.


Kodėl šie blyneliai naudingi sveikatai?


Žiediniai kopūstai (kalafiorai) yra puikus vitamino C šaltinis, kuris padeda stiprinti imunitetą ir kovoti su uždegimais. Jie taip pat turi daug skaidulų, kurios pagerina virškinimą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Be to, šie kopūstai yra mažai kaloringi, todėl puikiai tinka įvairioms dietoms. Parmezano sūris, nors ir kaloringas, suteikia blynams ne tik skonį, bet ir kalcio, kuris svarbus kaulų sveikatai. Džiūvėsėliai ir kiaušiniai prideda šiek tiek baltymų ir angliavandenių, o petražolės ir česnakas praturtina patiekalą antioksidantais.


Ingredientai

  • žiedinių kopūstų (kalafiorų): 1
  • maltų džiūvėsėlių: 200 gramų
  • petražolių: žiupsnelio
  • česnako: 1 skiltelės
  • parmezano sūrio: 50 gramų
  • kiaušinių: 2
  • aliejaus: 4 šaukštų
  • druskos: pagal skonį
  • maltų juodųjų pipirų: žiupsnelio
Patiekimui:
  • grietinės: 100 gramų (arba natūralaus jogurto)


Recepto paruošimas

1. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais ir dėkite į verdantį pasūdytą vandenį.

2. Virkite, kol jie taps minkšti, bet dar išlaikys struktūrą.

3. Išvirusius kopūstus gerai nusausinkite ir leiskite jiems trumpai atvėsti.

4. Supjaustykite žiedynėlius į mažus gabaliukus ir sudėkite į dubenį. Įmaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą parmezano sūrį, smulkintas petražoles, susmulkintą česnaką, druską ir pipirus.

5. Įdėkite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

6. Iš gautos masės suformuokite nedidelius, plokščius blynelius.

7. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies.

8. Dėkite blynelius į keptuvę ir kepkite, kol gražiai apskrus abi pusės.

9. Patiekite blynelius su šaukštu grietinės arba natūralaus jogurto arba kito mėgstamo padažo. Skanaus!

10. Santrauka: Žiedinių kopūstų blyneliai su parmezano sūriu – sveikas ir lengvai paruošiamas patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Blyneliai yra traškūs, švelniai sūrio skonio, o juos galite patiekti su grietine arba jogurtu.