"Tinginių" troškinys su kalakutiena ir kopūstu

Kategorija: Patiekalai iš kalakutienos / Daržovių patiekalų receptai


"Tinginių" troškinys su kalakutiena ir kopūstu

Paskelbė:

Tinginių troškinys su kalakutiena ir kopūstu yra lengvai paruošiamas ir skanus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam valgymui, tiek ir šventinei vakarienei. Šis patiekalas išsiskiria savo paprastumu, tačiau labai skaniu ir sotišku skoniu. Kalakutienos faršas, kopūstai, morkos ir ryžiai su pomidorų padažu suteikia puikų derinį, kuris tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams. Be to, šis troškinys yra puikus pasirinkimas sveikam ir subalansuotam mitybos planui.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

  • Kalakutienos faršas: Kalakutiena yra puikus liesos mėsos šaltinis, turinti daug baltymų ir mažai riebalų. Tai ideali mėsa, norint išlaikyti sveiką širdį ir raumenų masę.
  • Kopūstai: Kopūstai yra žinomi dėl savo didelio vitamino C kiekio, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą, taip pat yra puikus skaidulų šaltinis, gerinantis virškinimą.
  • Morkos: Morkos yra puikus beta-karoteno šaltinis, kuris organizme virsta vitaminu A ir yra svarbus akių sveikatai bei odai.
  • Ryžiai: Ryžiai suteikia energijos ir yra geras angliavandenių šaltinis. Jie taip pat yra lengvai virškinami ir suteikia sotumo jausmą.
  • Pomidorų padažas: Pomidorų padažas praturtina patiekalą su pomidorų antioksidantais, ypač likopenu, kuris padeda apsaugoti ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio.
  • Porai ir čili dribsniai: Porai suteikia subtilų skonį, o čili dribsniai prideda šiek tiek aštrumo ir pagyvina troškinį, padėdami padidinti medžiagų apykaitą.


Ingredientai

  • kalakutienos faršas: 500 gramų
  • kopūstai: 300 gramų
  • ryžiai: 4 valgomųjų šaukštų
  • morkos: 2
  • porai: 1
  • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • čili dribsniai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • aliejus: šlakelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia morkas nulupkite bei sutarkuokite.

2. Tada porą supjaustykite smulkiais gabaliukais, o kopūstą tiesiog ruoželiais.

3. Troškintuve įkaitinkite aliejų.

4. Sudėkite morkas, porą ir pakepinkite, kol suminkštėja.

5. Tuomet sudėkite kalakutienos faršą ir kepinkite maždaug 5 minutes, kol jis šiek tiek apskrunda.

6. Po to į troškintuvą suberkite susmulkintus kopūstus, ryžius, dėkite pomidorų padažą, pagardinkite druska bei pipirais. Pilkite maždaug 600 mililitrų vandens ir patroškinkite maždaug 15-20 minučių.

7. Patiekite ir skanaukite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook