Kalafiorų salotos su sojos padažu
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Kalafiorų salotos su sojos padažu – tai puikus pasirinkimas, norint pasigaminti greitą, sveiką ir skanų užkandį ar garnyrą. Šios salotos yra itin lengvos, o kartu ir maistingos, nes juose gausu daržovių, baltymų ir naudingų riebalų rūgščių. Kalafiorai, pomidorai, morkos ir sojos padažas sukuria tobulą skonį, o papildomi grūsti ryžiai ir žolelės suteikia malonų traškumą ir tekstūrą.
Naudingos Sudedamosios Dalys:
Kalafioras: Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia sveiko gyvenimo būdo. Kalafioras yra žemas kalorijų turintis daržovė, tačiau jame gausu vitaminų C ir K, kurie padeda stiprinti imunitetą, stiprina kaulus ir gerina odos būklę. Be to, kalafiorai turi daug skaidulų, kurios padeda virškinimui.
Pomidorai: Pomidorai yra puikus likopeno šaltinis – stipraus antioksidanto, kuris padeda kovoti su uždegimais ir apsaugo širdį. Jie taip pat suteikia organizmui vitaminų C ir A, kurie padeda gerinti regėjimą ir stiprina imunitetą.
Morkos: Morkos turi daug beta-karoteno, kuris organizme virsta vitaminu A ir prisideda prie geros regos, odos sveikatos bei imuninės sistemos stiprinimo. Be to, morkos yra puikus šaltinis skaidulų.
Sojos padažas: Sojos padažas suteikia salotoms unikalų, sūroką skonį. Be to, jis yra puikus baltymų šaltinis ir turi mažai riebalų bei kalorijų. Sojos padažas taip pat suteikia organizmui įvairių mineralų, tokių kaip manganas ir geležis.
Grūsti ryžiai: Jeigu pasirinksite šį priedą, grūsti ryžiai suteiks salotoms traškumą ir papildomų maistinių medžiagų, tokių kaip angliavandeniai ir vitaminais B kompleksu, kurie palaiko nervų sistemą ir energijos tiekimą.
Ingredientai
- kalafioras
- pomidorai
- morkos (nėra būtina)
- kepti grūsti ryžiai* (nėra būtina)
- petražolės
- sojos padažas
- majonezas
- grūsti pipirai
- druska
Recepto paruošimas
1. Kepti grūsti ryžiai*: Ryžius pakepinkite sausoje keptuvėje vidutinėje kaitroje maždaug 12-14 minučių, kol apskrus bei paruduos. Tuomet supilkite į grūstuvę ir sugrūskite iki cukraus grūdelių smulkumo. Jeigu nenaudosite ryžių, tai šį etapą galite tiesiog praleisti. :)
2. Tuomet kalafiorą keletą minučių apvirkite, kad vos vos suminkštėtų ir atvėsinkite.
3. Tada pomidorą supjaustykite, o morką sutarkuokite.
4. Sumaišykite majonezo ir sojos padažą, berkite prieskonius, grūstus ryžius bei žoleles. Viską sumaišykite tarpusavyje, patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai











