Arancini receptas - risotto ryžių rutuliukai su sūriu

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Užkandžių receptai


Arancini receptas - risotto ryžių rutuliukai su sūriu

Paskelbė:

Arancini – tai tradicinis itališkas užkandis, garsėjantis traškia plutele ir kreminiu vidumi su sūrio įdaru. Šis receptas apjungia turtingą risotto skonį, tirpstantį mocarelos sūrį ir intensyvaus skonio pomidorų-bazilikų padažą. Tobulai tinka tiek vakarėliams, tiek šeimos pietums.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Risotto ryžiai: Sudėtyje gausu angliavandenių ir skaidulų, kurie suteikia energijos ir palaiko virškinimą.
  • Sūriai (parmezanas, mocarela): Turtingi baltymais ir kalciu, kuris stiprina kaulus bei dantis.
  • Žolelės (bazilikas, raudonėlis, petražolės): Gausu antioksidantų, vitamino K, kuris svarbus kraujotakai ir imunitetui.
  • Pomidorai: Puikus likopeno šaltinis – tai antioksidantas, apsaugantis nuo ląstelių pažeidimų.


Ingredientai

Arancini:
  • vištienos arba daržovių sultinys: 400 gramų
  • risotto ryžiai: 200 gramų
  • svogūnai: 100 gramų
  • česnakas: 10 gramų
  • sausas baltas vynas: 130 gramų
  • smulkiai tarkuotas kietasis sūris: 40 gramų (parmezanas)
  • sviestas: 30 gramų
  • mocarelos sūris: 125 gramų
  • džiovintas bazilikas: 1 gramo
  • džiovintas raudonėlis: 1 gramo
  • džiovintos petražolės: 1 gramo
Arancini paniravimui:
  • kiaušiniai: 2
  • miltai: 50 gramų
  • malti džiūvėsėliai: 50 gramų
  • smulkiai tarkuotas kietasis sūris: 20 gramų (parmezanas)
  • aliejus (gruzdinimui)
Pomidorų - bazilikų padažui:
  • česnakas: 10 gramų
  • smulkinti konservuoti pomidorai: 200 gramų
  • alyvuogių aliejus: 12 gramų
  • ančiuviai: 8 gramų
  • rūkyta paprika: 1 gramo
  • švieži baziliko lapeliai: 2-3 gramų
  • kaparėliai: 2 gramų
  • cukrus: 2 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • šviežiai malti pipirai


Recepto paruošimas

1. Arancini: Susmulkinkite svogūnus ir česnakus.

2. Į keptuvę dėkite sviestą. Kai šis išsilydo, sudėkite susmulkintas daržoves ir lengvai pakepinkite ant vidutinės kaitros. Svarbiausia, kad daržovės nespėtų apskrusti.

3. Į keptuvę su svogūnais ir česnakais sudėkite ryžius. Viską pakepinkite maždaug 3-4 minutes.

4. Tada supilkite sausą baltą vyną, pakepinkite, kol jis nugaruos.

5. Palaipsniui pilkite sultinį, kad vos apsemtų ryžius. Kai sultinys išgaruos, vėl jo įpilkite. Veiksmą kartokite tol, kol ryžiai suminkštės. Arancini ryžių masės gamybos principas iš principo yra toks pat kaip ir risotto (daugiaryžio).

6. Suminkštėjus ryžiams sudėkite žoleles ir parmezaną. Gerai išmaišykite ir nuimkite nuo kaitros.

7. Leiskite masei pilnai atvėsti iki kambario temperatūros. Taupant laiką, galima masę atvėsinti ir šaldytuve.

8. Rankas suvilgykite šaltu vandeniu ir masę dalinkite į vienodo dydžio kamuoliukus, kurių kiekvienas sveria maždaug 30 gramų (turėtų gautis apie 18 arancini).

9. Supjaustykite mocarelos sūrį į 18 gabalėlių. Ryžių kamuoliukus tarp delnų suplokite, į vidurį dėkite gabaliuką mocarelos ir jį "užklokite" ryžių masės kraštais. Svarbiausia, kad sūris liktų viduryje ir tarp ryžių neliktų tarpų (formavimą žiūrėti nuotraukose žemiau).

10. Į skirtingus dubenėlius supilkite miltus, plaktus kiaušinius ir džiūvėsėlius. Į džiūvėsėlius įmaišykite smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį.

11. Paniruokite kamuoliukus: Miltai - kiaušinio plakinys - džiūvėsėliai.

12. Arancini kamuoliukus kepkite aliejaus puode, kuriame aliejus yra įkaitintas iki 170-180 C laipsnių. Kepkite tol, kol kukuliukai gražiai apskrus.

13. Patiekite su pomidorų padažu, žolelių pesto ar kitu mėgstamu padažu.

14. Pomidorų - bazilikų padažas: Į puodą pilkite aliejų. Sudėkite susmulkintus česnakus ir ančiuvius. Juos lengvai pakepinkite.

15. Po to supilkite susmulkintus konservuotus pomidorus, sudėkite kaparėlius, rūkytą papriką, cukrų, žiupsnelį druskos, pipirus. Viską gerai išmaišykite. Troškinkite ant vidutinės kaitros maždaug 5 minutes.

16. Išsitroškinusį padažą sutrinkite rankiniu blenderius arba trintuvu iki vientisos, tolygios konsistencijos. Galimaa sutrintą padažą dėl kremiškesnės tekstūros perkošti per metalinį sietelį, bet tai nėra būtina.

17. Į pravėsusį padažą sudėkite kapotus šviežius bazilikų lapelius. Skanaus!

18. Patarimas: Gamindami arancini ryžių masę, kartu su žolelėmis kartu įdėkite ir truputėlį šafrano. Tai suteikia dar tradiciškesnį užkandžio skonį.

19. Patarimas: Į ryžių masę galima 5dėti ne tik kietojo sūrio (parmezano), bet kartu jį galite maišyti (vienodomis dalimis) su pecorino, manchego sūriais.