Plėšytos vištienos takai

Kategorija: Užkandžių receptai


Plėšytos vištienos takai

Paskelbė:

Plėšytos vištienos tako – tai skanus, maistingas ir lengvai pritaikomas patiekalas, kuris tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Puikus baltymų, daržovių ir skaidulų derinys suteikia sotumo jausmą ir energijos visai dienai. Šis receptas leidžia kūrybiškai susidėlioti ingredientus pagal savo skonį, todėl takai taps mėgstamiausiu visos šeimos patiekalu!



Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?


  • Vištienos krūtinėlė: Tai puikus liesų baltymų šaltinis, kuris padeda auginti raumenis ir suteikia energijos. Vištienoje taip pat gausu B grupės vitaminų, kurie skatina medžiagų apykaitą ir gerina nervų sistemos veiklą.

  • Iceberg salotos: Jos yra mažai kaloringos, bet turtingos ląsteliena, kuri palaiko sveiką virškinimo sistemą. Be to, salotose gausu vitamino K ir folio rūgšties.

  • Pomidorai: Švieži pomidorai aprūpina organizmą vitaminu C, kalio ir antioksidantų, tokių kaip likopenas, kuris mažina uždegimą ir gerina širdies veiklą.

  • Fermentinis sūris: Turi kalcio ir baltymų, kurie stiprina kaulus ir dantis. Sūris suteikia tako subtilų kreminį skonį.

  • Tortilijos: Puikus energijos šaltinis, ypač jei naudojamos pilno grūdo tortilijos, kurios turi daugiau skaidulų ir ilgiau palaiko sotumo jausmą.


Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlės filė: 1 vnt.
  • Svogūnai: 0,5 vnt. (nedidelio)
  • Česnakai: 1-2 skiltelės
  • Sviestas: šiek tiek (kepimui)
  • Pomidorų pasta: 2 valg. š.
  • Fermentinis sūris: 100 g 
  • Iceberg salota: 1/4 vnt. (vidutinio dydžio)
  • Pomidorai: 2 vnt. 
  • Tortilijos: 4 vnt. (mažos)
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Vištienos krūtinėlės filė dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti, kol vištiena bus pilnai išvirusi, apie 20 min. (tikslus laikas priklausys nuo filės dydžio).

2. Išvirusią vištieną suplėšyti dviejų šakučių pagalba.

3. Svogūną smulkiai sukapoti ir apkepti kelias minutes keptuvėje su truputėliu sviesto (ar aliejaus).

4. Prie svogūnų sudėti traiškytas česnako skilteles ir išmaišius kepti apie 30 sec, kol pasklis česnakų aromatas.

5. Į keptuvę sudėti plėšytą vištieną ir vis pamaišant kepti apie 5 min.

6. Ant vištienos berti druskos ir pipirų.

7. Sudėti pomidorų pastą ir viską gerai išmaišius dar pakepti apie 5 min. (pomidorų pastą galima keisti 1 valg. š. pomidorų padažo).

8. Kol vištiena kepa, iceberg salotą supjaustyti plonomis juostelėmis.

9. Pomidorus supjaustyti gabaliukais (jeigu išsiskiria daug sulčių, jas nupilti) ir sudėti į dubenėlį.

10. Fermentinį sūrį sutarkuoti burokine tarka 

11. Kai visos dalys paruoštos, kiekvienas gali susidėti sau skaniausią taką.

12. Ant tortilijos dėti plėšytos vištienos.

13. Užberti šiek tiek tarkuoto sūrio.

14. Uždėti smulkintos iceberg salotos.

15. Ir galiausiai uždėti šiek tiek pomidorų gabaliukų.