Italų Risotto su Grybais
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Italų risotto su grybais – tai kvapnus, kreminis ir sočius patiekalas, kuris puikiai atspindi Italijos virtuvės paprastumą ir eleganciją. Naudojant arborio ryžius, šviežius pievagrybius, baltąjį vyną ir Parmezano sūrį, šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir idealiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek ypatingoms progoms. Risotto pasižymi savo kreminiu tekstūra ir giliais skoniais, nes ryžiai sugeria sultinį, kartu su sviestu ir sūriu suteikia nepamirštamą skonio patirtį.
Ingredientai:
- Arborio ryžiai
- Aliejus
- Pievagrybai
- Svogūnai
- Česnakas
- Baltasis vynas
- Vištienos arba daržovių sultinys
- Parmezano sūris
- Sviestas
- Druska ir pipirai
Gaminimo eiga:
- Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnaką, apkepinkite juos aliejuje.
- Pridėkite supjaustytus grybus ir kepkite, kol jie suminkštės.
- Įmaišykite ryžius ir kepkite, kol jie taps permatomi.
- Supilkite vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.
- Pamažu įpilkite karšto sultinio, maišydami, kol ryžiai išvirs.
- Baigus virti, įmaišykite sviestą ir tarkuotą Parmezano sūrį.
Panašūs receptai

Risotto (ryžių rizotas)

Risotto su pievagrybiais ir džiovintais baravykais

Rizotas su grybais

Kreminis moliūgų rizotas su jogurtu ir prieskoniais

Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje

SOTI SRIUBA SU GRYBAIS

Indiška Chana Masala

Orzotto arba perlinių kruopų kruopainis su džiovintais baravykais

Bulviniai suktinukai su grybais

Makaronai su grybais - voveraitėmis

Ryžių košė vaikams

Marokietiškas kuskusas