Keptuvėje keptos šukutės su pastarnokų piure ir žolelių padažu

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Užkandžių receptai


Keptuvėje keptos šukutės su pastarnokų piure ir žolelių padažu

Paskelbė:

Keptuvėje keptos šukutės su pastarnokų piure ir žolelių padažu – tai prabangus, elegantiškas patiekalas, tinkantis ypatingoms progoms ar norint pasimėgauti rafinuotu skoniu. Subalansuotas daržovių, žolelių ir jūros gėrybių derinys ne tik skanus, bet ir sveikas.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Šukutės: Turtingos aukštos kokybės baltymais, omega-3 riebalų rūgštimis ir mikroelementais, tokiais kaip cinkas, selenas bei jodas, kurie svarbūs skydliaukės veiklai.
  • Pastarnokai ir moliūgai: Puikus skaidulų šaltinis, palaiko virškinimą. Juose taip pat gausu vitamino A, C ir kalio.
  • Žolelės (petražolės, kalendra): Gausu antioksidantų, vitamino K, kurie stiprina imunitetą ir skatina kraujotaką.
  • Laimo sultys ir česnakas: Stiprina skonį ir prisideda prie priešuždegiminio poveikio.


Ingredientai

  • šukutės: 10
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sviestas: gabaliuko
  • alyvų aliejus: šlakelio
  • laimo sultys
  • druska
  • pipirai
Pastarnokų piure:
  • bulvės: 2
  • pastarnokai: 1
  • moliūgas: gabaliuko
  • parmigiano sūris
  • alyvų aliejus
  • sviestas
Žolelių padažui:
  • petražolės: kuokšto
  • kalendra: kuokšto
  • svogūnų laiškai
  • česnakas: 0,5 galvos
  • alyvų aliejus
  • laimo sultys
  • balzamikas
  • druska


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių išvirkite pastarnokų piure iš nurodytų daržovių supjaustytų gabaliukais, sutriname, dedame tarkuoto parmigiano, prieskonių.

2. Tada žoleles bei prieskonius padažui sutrinkite grūstuvėje iš visų ingredientų.

3. Tuomet šukutes nuplaukite, nusausinkite, apkepkite keptuvėje šlakelyje alyvų aliejaus abi puses po porą minučių ir atidėkite į šalį.

4. Po to į švarią keptuvę dėkite sviesto, spaustą česnaką, atgal sudėkite šukutes ir apkepkite po maždaug 1-2 minutes abi puses kol "paauksuoja", lengvai apskrunda.

5. Į pabaigą pilkite laimo sulčių, dėkite drukos bei pipirų.

6. Galiausiai viską dėkite į lėkštes ir skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook