Gaivios agurko ir pomidorų salotos su fetos sūriu

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Gaivios agurko ir pomidorų salotos su fetos sūriu

Paskelbė:

Šios salotos – puikus lengvumo ir skonio derinys, tinkantis tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų. Agurkų ir pomidorų gaiva susipina su fetos sūrio švelnumu, o prieskonių mišinys suteikia autentišką Viduržemio jūros virtuvės prieskonį. Citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus užpilas dar labiau paryškina skonį, suteikdamas salotoms ypatingo gaivumo.


Kodėl šios salotos naudingos sveikatai?


  • Agurkai – natūraliai hidratuojantis produktas, turintis daug vandens ir mažai kalorijų. Jie yra puikus vitaminų K ir C šaltinis, taip pat naudingi odos ir kaulų sveikatai.
  • Pomidorai – turtingi likopenu, stipriu antioksidantu, kuris mažina širdies ligų ir vėžio riziką. Juose taip pat gausu vitamino C ir kalio.
  • Fetos sūris – geras kalcio šaltinis, stiprinantis kaulus ir dantis, o taip pat praturtinantis patiekalą baltymais.
  • Petražolės – stiprina imuninę sistemą, gerina virškinimą ir padeda išvalyti organizmą nuo toksinų.


Ingredientai

  • slyviniai arba vyšniniai pomidorai: 170 gramų (1 didesnės saujos)
  • ilgavaisiai agurkai: trečdalio
  • feta sūris: ~50 gramų
  • mėlynieji svogūnai: trečdalio mažo
  • susmulkintos petražolės: 1 saujelės
  • kumino milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovinti aštrūs pipiro dribsniai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • juodieji pipirai



Recepto paruošimas

1. Svogūną supjaustome plonomis, trumpomis juostelėmis.

2. Viename dubenyje gerai sumaišome sutrupintą fetos sūrį, svogūną, kumino miltelius, raudonėlį ir aštraus pipiro dribsnius.

3. Pomidorus perpjauname perpus.

4. Agurką perpjauname pailgai perpus ir supjaustome griežinėliais.

5. Visus ingredientus sumaišome viename dubenyje su alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, pagardiname druska, pipirais ir iškart patiekiame. Skanaus!