Burokėlių karpačio su ožkos sūriu

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Burokėlių karpačio su ožkos sūriu

Paskelbė:

Burokėliai, derinami su ožkos sūriu, riešutais ir šviežia rukola, kuria puikų ir įdomų skonio balansą. Šis patiekalas puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip lengvas pagrindinis patiekalas. Padažas, kuriame susipina apelsino sultys, garstyčios ir baltojo vyno actas, suteikia malonų rūgštumą ir gilumą, puikiai papildydamas burokėlių saldumą. Ožkos sūris prideda švelnų ir kremišką skonį, o riešutai ir rukola suteikia traškumo bei šviežumo.


Ingredientų Nauda:

  • Burokėliai – gausūs folio rūgštimi, vitaminais A, B ir C. Jie padeda gerinti kraujotaką ir stiprina imunitetą. Burokėliai taip pat yra puikus šaltinis ląstelienos ir antioksidantų.

  • Ožkos sūris – turi mažiau laktozės nei karvės pieno sūriai, todėl lengviau virškinamas. Jis yra geras kalcio, baltymų ir vitaminų A ir D šaltinis.

  • Graikiniai riešutai – turtingi omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra naudingos širdžiai. Jie taip pat suteikia energijos ir turi antioksidacinių savybių.

  • Rukola – šis žalumynas turi daug vitaminų ir mineralų, ypač vitamino K, kuris padeda kraujo krešėjimui ir kaulų sveikatai.

  • Apelsinai – puikus vitamino C šaltinis, kuris padeda stiprinti imunitetą ir gerina odos sveikatą.

  • Alyvuogių aliejus – sveikas riebalų šaltinis, kuris pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir teigiamai veikia širdies bei kraujagyslių sistemą.


Ingredientai

  • burokėliai: 2
  • ožkos sūris: 150 gramų
  • graikiniai arba lazdyno riešutai: 1-2 šaukštų
  • rukola: šiek tiek
Padažui:
  • šalotiniai svogūnai: 1 (tinka ir raudonieji svogūnai)
  • apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
  • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: šiek tiek
  • pipirai: šiek teik
  • baltojo vyno actas: 1,5 šaukšto
  • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
  • česnakas: 1 skiltelės


Recepto paruošimas

1. Patarimas: Tokio burokėlių karpačio sudedamąsias dalis galite pasiruošti gerokai iš anksto (išsikepti burokėlius), šitaip sutaupysite daug laiko gamindami.

2. Pirmiausia nenuluptus burokėlius suvyniokite į foliją (po vieną) ir įpilkite po kelis lašus vandens.

3. Dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes arba kol burokėliai gerokai suminkštės.

4. Atvėsusius burokėlius nulupkite bei labai plonai supjaustome. Šitaip paruošti burokėliai gali stovėti uždengti šaldytuve net iki 3 dienų.

5. Padažas: Į indą berkite labai smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Įspauskite apelsino sulčių ir sumaišykite kartu su kitais nurodytais padažo ingredientais.

6. Leiskite padažui pastovėti mažiausiai 20 minučių, kol skoniai "susidraugaus" tarpusavyje.

7. Konstruokite karpačio: Lėkštėje gražiai išdėliokite plonai supjaustytus burokėlius, pašlakstykite padažu ir apibarstykite susmulkintu ožkos sūriu, graikiniais riešutais ir rukola. Skanaukite!

8. Patarimas: Galiu tik pasakyti, kad tai labai nuostabus padažas ir apskritai itin derantys produktai. Galite dar pridėti įvairių kepintų sėklų, avokado, kiaušinio arba net mėsos ir bus idealios sočios salotos