Puikusis tercetas: baklažanas, pomidoras, mozzarella
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

„Puikusis tercetas“ – tai paprastas, tačiau labai skanus patiekalas, kuriame puikiai dera trys pagrindiniai ingredientai: baklažanas, pomidoras ir mozzarella. Šis patiekalas yra lengvas, bet tuo pačiu labai skanus ir gaivus, puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip lengvas pagrindinis patiekalas. Baklažanas su pomidoru ir sūriu, garuojančiu alyvuogių aliejaus ir prieskonių aromatu, sukurs nepamirštamą skonio patirtį!
Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?
- Baklažanas yra puikus antioksidantų šaltinis, kuris padeda kovoti su uždegimais ir mažina širdies ligų riziką. Jis taip pat turi daug skaidulų, kurios gerina virškinimą ir padeda palaikyti sveiką kūno svorį.
- Pomidorai yra puikus vitamino C šaltinis, kuris stiprina imunitetą ir padeda odai, taip pat juose gausu likopeno, kuris palaiko širdies sveikatą ir turi antioksidacinių savybių.
- Mozzarella suteikia organizmui baltymų, kalcio ir fosforo, kurie yra svarbūs kaulų ir dantų sveikatai.
- Raudonėlis turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių, puikiai tinka kaip papildomas aromatų ir skonių stiprintojas.
Ingredientai
- baklažanai: 1
- pomidorai: 2 (vid. dydžio)
- mozzarella: 1 rutulio
- tarkuotas "Džiugo" sūris: kelių žiupsnių
- raudonėlis (naudojau džiovintą)
- česnakas: 2 skiltelių
- druska
- šviežiai malti juodieji pipirai
- alyvuogių aliejus: kelių lašų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių baklažaną supjaustome griežinėliais, pabarstome druska.
2. Pomidorus ir mozzarellą taipogi supjaustome griežinėliais.
3. Tuomet ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos dėliojame baklažano gabaliukus, ant kiekvieno jų po griežinėlį pomidoro, barstome kapotu česnaku, pašlakstome alyvuogių aliejumi, barstome druska, pipirais, raudonėliu bei kepame maždaug pusvalandį iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
4. Po to uždedame po gabaliuką mozzarellos, barstome sutarkuoto "Džiugo" bei dar pakepame kol sūris išsilydys. Labai gardu valgyti su šviežia Ciabatta. Skanaujame!
Panašūs receptai











