Keptos kriaušės su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai


Keptos kriaušės su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Kriaušės: 3 vnt.
  • Mėlynasis pelėsinis sūris: 100 g
  • Juodųjų serbentų skonio Rasa sirupas: 1 valgomasis šaukštas
  • Karijų riešutai: saujelė
  • Rukola: saujelė
  • Špinatai: saujelė



Recepto paruošimas

1. Kriaušes nuplauname, perpus perpjaukite ir atsargiai išskobiame vidų.

2. Išskobtas kriaušes apšlakstome juodųjų serbentų skonio Rasa sirupu, kuris išryškins vaisių saldumą.

3. Mėlynojo pelėsinio sūrio gabalėlius sudedame į kiekvienos kriaušės išskobtą vietą.

4. Paruoštas kriaušes dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, apie 20 minučių, kol sūris išsilydys, o kriaušės suminkštės.

5. Iškepusias kriaušes apibarstome smulkintais karijų riešutais ir patiekiame su rukola ir špinatais.

6. Santrauka: Keptos kriaušės su mėlynuoju pelėsiniu sūriu yra greitas ir lengvas patiekalas, kuris ne tik pakeri skoniu, bet ir turi vertingų maistinių medžiagų. Šis receptas puikiai tinka kaip užkandis ar lengvas desertas ypatingomis progomis, suteikdamas švelnų vaisių ir pikantiško sūrio derinį, kuris praturtintas riešutų traškumu ir gaiviais žalumynų lapais.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook