Avinžirnių salotos su feta ir daržovėmis

Kategorija: Vegetariški / Veganiški patiekalai / Salotų, mišrainių receptai


Avinžirnių salotos su feta ir daržovėmis

Paskelbė:

Avinžirnių salotos su feta ir daržovėmis – tai gaivus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šios salotos yra ne tik lengvai paruošiamos, bet ir nepaprastai skanios. Šviežios daržovės suteikia patiekalui traškumo, fetos sūris – kreminės tekstūros, o moliūgų sėklos – subtilų riešutų skonį. Šį receptą galite rinktis kaip pagrindinį patiekalą ar lengvą užkandį.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?


Avinžirniai – tai augaliniai baltymai, kupini ląstelienos, kuri gerina virškinimą ir ilgai suteikia sotumo jausmą. Morkos ir paprikos yra puikus antioksidantų, vitaminų A ir C šaltinis, stiprinantis imunitetą bei gerinantis odos būklę. Feta praturtina organizmą kalciu ir baltymais, o moliūgų sėklos yra kupinos magnio, cinko bei sveikųjų riebalų. Padaže esantis alyvuogių aliejus yra vienas geriausių sveikųjų riebalų šaltinių, kuris padeda palaikyti širdies sveikatą.


Ingredientai
    • Avinžirniai: 240 g (svoris be skysčio, 1 skardinė konservuotų)
    • Krapai: 25 g (pakuotė)
    • Morkos: 1 vnt.
    • Raudonosios paprikos: 1 vnt.
    • Svogūnų laiškai: keli
    • Fetos sūris: 80 g
    • Moliūgų sėklos: saujelė
Padažui:
    • Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
    • Obuolių actas: 1 valg. š.
    • Česnakai: 1-2 skiltelės
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

Recepto paruošimas
1. Pasiruošti visus ingredientus salotoms.
2. Avinžirnius (be skysčio) sudėti į dubenį. (Jeigu naudojami sausi avinžirniai, juos per naktį reikėtų brinkinti vandenyje ir kitą dieną, užpylus švariu vandeniu, virti apie 45-60 min. Vėliau ruošti salotas kaip nurodyta recepte).
3. Krapus supjaustyti ir sudėti prie avinžirnių.
4. Svogūnų laiškus supjaustyti plonai ir sudėti į dubenį.
5. Morką sutarkuoti burokine tarka ir sudėti prie avinžirnių.
6. Papriką išvalyti ir supjaustyti gabaliukais.
7. Fetos sūrį sutrupinti ir sudėti ant daržovių.
8. Galiausiai suberti moliūgų sėklas.
9. Padažui į nedidelį dubenėlį pilti alyvuogių aliejų, obuolių actą, įspausti česnakų skilteles, įberti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti.
10. Padažą supilti ant salotų, viską labai gerai išmaišyti ir patiekti.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook